Shutterstock
Shutterstock
20|12|2017 11:30
SHARE
ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΑΞΙΔΙ

Πώς να ταξιδέψεις με ασφάλεια τις γιορτές σύμφωνα με πράκτορα της CIA


Ένα ταξίδι κατά την περίοδο των γιορτών, ίσως να βρίσκεται στα σχέδια πολλών από εσάς.

Η ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στον προορισμό που έχετε επιλέξει, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο καλά θα περάσετε. Προγραμματισμός, οργάνωση, διορατικότητα: οι απαραίτητες προυποθέσεις για ένα ταξίδι με ασφάλεια τις γιορτές. Ο πρώην πράκτορας της CIA, Μatthew Bradley με εμπειρία 14 ετών σε θέματα ασφαλείας, μίλησε στο Condé Nast Traveler και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε την προστασία σας από τυχόν κινδύνους, απολαμβάνοντας ήρεμες διακοπές.

Προγραμματισμός και έρευνα: Η οργανωτικότητα είναι βασική προϋπόθεση της ασφάλειας. Πριν ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε προορισμό τις γιορτές, είναι χρήσιμο να συλλέξετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό που θα επιλέξετε: χρήσιμα τηλέφωνα και πληροφορίες για δραστηριότητες που μπορεί να οργανώνονται τις ημέρες που θα βρίσκεστε στην εκάστοτε τοποθεσία. Πού θα φάτε, τι θα δείτε, ποια είναι τα καλύτερα μέρη να επισκεφθείτε.

Αφήστε τα πολύτιμα προσωπικά σας αντικείμενα στο σπίτι: Αποφύγετε να ταξιδέψετε με πολλά μετρητά, κοσμήματα και άλλου είδους πολύτιμα αντικείμενα στις αποσκευές σας. Σύμφωνα με τον Matthew Bradley, είναι σημαντικό για την ασφάλειά σας να μην «προκαλείτε».

Kρατήστε επικοινωνία με άτομα εμπιστοσύνης σας που αφήσατε πίσω: Είναι σημαντικό να δώσετε πληροφορίες (τηλέφωνο, διεύθυνση) για το πού θα βρίσκεστε σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο, ώστε αν υπάρξει ανάγκη να καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί σας.

Κόσμια συμπεριφορά: Είναι πολύ σημαντικό να έχετε κόσμια συμπεριφορά στον τόπο που θα ταξιδέψετε, σαν αυτή που θα είχατε αν ήσασταν φιλοξενούμενοι σε ένα σπίτι. Η ευγένεια και η διακριτικότητα είναι πολύ σημαντικές. Η συμπεριφορά σας θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα «όρια» και τις παραδόσεις της χώρας που επισκέπτεστε.

Μετακινήσεις: Ενα πολύ σημαντικό κεφάλαιο που σύμφωνα με τον Matthew Bradley, θα εξασφαλίσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την ασφάλειά σας. Η μετακίνησή σας από το ένα μέρος στο άλλο θα πρέπει να γίνεται με πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να ξέρετε από πριν τη δυνατότητα ενοικίασης ενός οχήματος και τα δρομολόγια των τοπικών συγκοινωνιών.