shutterstock
shutterstock
20|12|2017 19:30
SHARE
ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα αποκαλύπτει ποιοι τύποι αντρών προτιμούν το μεγάλο στήθος και ποιοι το μικρό


Πως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του επηρεάζουν την προτίμηση για το γυναικείο στήθος. 

Οτι οι άντρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος είναι μια σχεδόν πρωτόγονη αλήθεια. Το ξέρουμε, το έχουμε βιώσει, το έχουμε κυριολεκτικά αισθανθεί να συμβαίνει πάνω μας (σεξιστικό σχόλιο, ειλικρινές δε). Αποδεδειγμένα είναι το πρώτο σημείο πάνω στο γυναικείο σώμα που ξυπνά την επιθυμία για σεξ.  

Πέρα όμως από τη σεξουαλική διάσταση του συγκεκριμένου σημείου της γυναικείας ανατομίας, ο λόγος που οι άντρες γοητεύονται από το στήθος μιας γυναίκας συνδέεται βαθιά και με το θηλασμό. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού απελευθερώνεται ωκυτοκίνη από τον υποθάλαμο. Αυτή η ορμόνη προάγει το δέσιμο μεταξύ μητέρας και βρέφους και, αργότερα στη ζωή, όταν το άτομο αρχίζει να είναι σεξουαλικά ενεργό, συνδέεται με το δέσιμο μεταξύ δύο ανθρώπων.

Επιπλέον, η εμμονή με το στήθος συνδέεται και με το ενστικτο τόσο της επιβίωσης, όσο και της αναπαραγωγής. Το μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας μπορεί να αποκαλύψει μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την ηλικία, τη γονιμότητα και τα επίπεδα υγεία της.

Και τώρα ερχόμαστε στο καυτό θέμα του μεγέθους και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο που η προσωπικότητα και το status ενός άντρα μπορεί να επηρεάσει τις προτιμήσεις του ως προς το μέγεθος του στήθος από το οποίο ελκύεται περισσότερο. 

1. Οι ανεξάρτητοι και εξωστρεφείς προτιμούν το μεγάλο στήθος.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology είναι πιο πιθανό να έχει ανάγκη για επίδειξη. Γι αυτό άλλωστε πολύ συχνά θα τον ακούσεις να λέει έξυπνα αστεία και ατάκες. Πεθαίνει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. 

2. Οι σεξιστές άντρες προτιμούν τα μεγάλα στήθη.

Η στάση ενός άντρα απέναντι στις γυναίκες και η γνώμη που έχει για το ρόλο τους στην κοινωνία μπορεί να επηρεάσει την προτίμησή του. Σε μια μελέτη του 2013, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, οι ερευνητές έδειξαν σε περισσότερους από 300 άνδρες, ηλικίας 18 έως 68 ετών, τρισδιάστατα μοντέλα γυναικών με διαφορετικά μεγέθη στήθους. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να πουν ποιες γυναίκες βρήκαν πιο ελκυστικές και ταυτόχρονα να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τη στάση τους απέναντι στις γυναίκες, σχετικά με τις σχέσεις, τον σεξισμό και την αντικειμενικοποίηση μιας γυναίκας. 

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες με σεξιστικές απόψεις για το αντίθετο φύλο είναι πιο πιθανό να διεγερθούν από τα μεγάλα στήθη. Αυτοί οι άνδρες μάλιστα παραδέχτηκαν ότι αισθάνονταν σεξιστές. 

3. Οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν σύντομα παιδιά προτιμούν το μεγάλο στήθος 

Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, η επιθυμία ενός άντρα να μην κάνει παιδιά σχετίζεται με την προτίμηση του γυναικείο σωματότυπου που έχει μικρό στήθος και μεγάλη περιφέρεια. Αντιθέτως οι άνδρες που ήθελαν να γίνουν μπαμπάδες, επέλεξαν γυναίκες με μεγαλύτερα στήθη. Τα ευρήματα συνδέονται με τη σημειολογία πίσω από τα μεγαλύτερα στήθη καθώς, ενστικτωδώς, θεωρούνται ένδειξη γονιμότητας. 

4. Οι άντρες που προτιμούν τις χαμηλών τόνων γυναίκες προτιμούν το μικρό στήθος 

Ο ψυχολόγος Stuart Fischoff πιστεύει ότι οι άνδρες με προτίμηση στο μικρό στήθος θέλουν μια γυναίκα εύκολα διαχειρίσιμη, πιο να μη νιώθουν ότι απειλούνται από εκείνη ή ότι δεν θα τους είναι πιστή. «Επιπλέον, μια άλλη εξήγηση για την προτίμηση ενός άντρα στο μικρό στήθος είναι η πρώτη του σεξουαλική εμπειρία. Αν η πρώτη γυναίκα με την οποία είχε σεξουαλική επαφή είχε μικρό στήθος πιθανώς, με αυτό τον τρόπο, να έφτιαξε τη θεώρηση του για το τι είναι σέξι», έχει δηλώσει ο Dr. Fischoff στο Μen's Health.  

5. Οι οικονομικά σταθεροί άντρες προτιμούν τα μικρά στήθη.
Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Socio-Economics απέδειξε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της οικονομικής ασφάλειας και της προτίμησης μεγέθους στήθους των ανδρών. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι οικονομικά ασταθείς ή ανασφαλείς άνδρες προτιμούν τα μεγαλύτερα στήθη σε αντίθεση με όσους είχαν αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι οποίοι έδειξαν σαφέστερη προτίμηση στα μικρότερα στήθη. Σύμφωνα με τους μελετητές, αυτό δείχνει ότι οι πιο έυποροι οι άνδρες δεν χρειάζονται μια γυναίκα με επιπλέον λίπος. Αντίθετα, οι οικονομικά ασθενέστεροι αναζητούσαν στα πάντα, και κατ' επέκταση και στο στήθος,  αφθονία.