Δείτε την Νάταλι Πόρτμαν να υποδύεται την Τζάκι Κένεντι Ωνάση | 0 bovary.gr
Δείτε την Νάταλι Πόρτμαν να υποδύεται την Τζάκι Κένεντι Ωνάση | 0 bovary.gr
ΑΠΛΑ ΟΛΟΪΔΙΕΣ

Δείτε την Νάταλι Πόρτμαν να υποδύεται την Τζάκι Κένεντι Ωνάση


Το τρέιλερ της  καινούργιας ταινίας του Πάμπλο Λαραΐν  «Jackie» έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Η ταινία αναφέρεται φυσικά στη θρυλική Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, εστιάζοντας στην περίοδο  μετά τη δολοφονία του πρώτου συζύγου και Προέδρου των ΗΠΑ  Τζον Φ.  Κένεντι. 

Η ταινία έκανε  πρεμιέρα στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και απέσπασε  βραβείο σεναρίου, ενώ η ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν, που αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια τον ένα μεγάλο ρόλο πίσω από τον άλλο, χαρακτηρίστηκε «εκπληκτική». Οι προβλέψεις θέλουν τη λαμπερή πρωταγωνίστρια ως φαβορί στη λίστα για τα Όσκαρ, που δεν αποκλείεται, όπως λέγεται, να  το κερδίσει για δεύτερη φορά.

Η πρώτη ήταν για την ερμηνεία της στον «Μαύρο κύκνο» του Ντάρρεν Αρονόφσκι, που υπογράφει και την παράγωγη της « Jackie». Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι αρχικά ο ρόλος προοριζόταν για την πρώην γυναίκα του, την Ρέιτσελ Βάις, αλλά τελικά τον κέρδισε η νέα του μούσα. 

Στο τρέιλερ η Πόρτμαν έχει τρομερή ομοιότητα με την ηρωίδα της. Φυσικά ακολουθεί τις στυλιστικές επιλογές της πιο διάσημης ίσως  Πρώτης Κυρίας του Λευκού Οίκου. Για τις ανάγκες της ταινίας μάλιστα δημιουργήθηκαν πιστά αντίγραφα  κοστουμιών, εμπνευσμένα από την γκαρνταρόμπα της.  Θα τη δείτε λοιπόν  με το  σήμα κατατεθέν ροζ  ταγιέρ της, που βάφτηκε με αίμα όταν ο Κένεντι έπεσε νεκρός στην αγκαλιά της και που δεν ήθελε να αποχωριστεί. Το φορούσε ακόμη και στην ορκωμοσία του «διαδόχου προέδρου»,  του Λίντον Τζόνσον,  δηλώνοντας ότι  «θέλει  να βλέπουν όλοι τι έκαναν στο Τζον».  Το συγκεκριμένο ταγιέρ που συνοδευόταν και από το ανάλογο καπελάκι δεν ήταν Σανέλ,  όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά  ένα οικονομικό αντίγραφο made in USA. Μόνο πολλά χρόνια μετά, όταν έγινε κυρία Ωνάση  φορούσε τα  αυθεντικά.  

 

 

Η Πόρτμαν πάντως διαθέτει την κομψότητα και την αύρα που χαρακτήριζε την  πιο « γνωστή άγνωστη γυναίκα του πλανήτη», όπως αποκαλούν την Τζάκι Κένεντι.  Η εύθραυστη ομορφιά και η  elegant γοητεία της   ταιριάζει άψογα  στο ρολό, που αν κρίνουμε από το   τρέιλερ, φαίνεται να τον απογειώνει. H ίδια έχει δηλώσει ότι είναι ο πιο επικίνδυνος ρόλος της καριέρας της, αλλά  η ταλαντούχα ηθοποιός δεν έχει τίποτα να φοβάται, όπως όλα δείχνουν. 

Όμως αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι ότι ο Λαραΐν δεν μένει σε μια απλή καταγραφή γεγονότων, αλλά εστιάζει  στην ανθρώπινη πλευρά αυτή της γυναίκας που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανείς άλλος.  Η ταινία αναφέρεται  στις τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, όταν  εκείνη πια είχε βυθιστεί στο πένθος και δεν ενδιαφερόταν να κρατήσει το προσωπείο με το οποίο όλη η Αμερική την είχε λατρέψει.  Στο τρέιλερ  βλέπουμε σκηνές  με την Πόρτμαν σε προσωπικές στιγμές στο σπίτι της,  να κοιτά δακρυσμένη έξω από ένα παράθυρο αυτοκινήτου, αλλά και να σπαράζει  στην κηδεία του JFK, κάτω από το μαύρο της πέπλο.  

Ο   Πάμπλο Λαραΐν,  σκηνοθέτης  του ανατρεπτικού «El Club / Η Μυστική Λέσχη» ,  που κέρδισε  την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου πέρσι, έχει  στραμμένη την κάμερα στο πρόσωπο της Πόρτμαν, αλλά δεν λείπουν και κάποια πλάνα που αποδεικνύουν ότι δικαίως κατέχει τη φήμη του πλέον ανερχόμενου κινηματογραφιστή. 
 
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.