Shutterstock
Shutterstock
08|01|2018 13:39
SHARE
ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ

Το υλικό που κοστίζει 3,5 ευρώ και μπορεί να μεταποιήσει κάθε ρούχο χωρίς ράψιμο


Ενας από τους μόνιμους (αλλά ωραίους) μπελάδες για μια γυναίκα είναι η ανανέωση της γκαρνταρόμπας της.

Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να είχατε έστω και τη βασική γνώση λειτουργίας μιας ραπτομηχανής, προκειμένου να μεταποιήσετε τα ρούχα που δεν φοράτε πια, χωρίς αυτό να σας κοστίσει μια μικρή περιουσία. Πόσες φορές δεν έχετε ζηλέψει τη μητέρα ή τη γιαγιά που «έπιανε το χέρι τους» και σας έφτιαχναν φούστες και μπλουζάκια από τα παλιά σας φορέματα σε χρόνο Dt. Ενώ ζηλέψατε λίγο και την κολλητή που έκανε τα σεμινάρια ραπτικής και κατάφερε να αλλάξει σιγά-σιγά όλη της τη ντουλάπα.

Ε λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή το budget μας δεν επαρκεί, βρήκαμε για εσάς το θαυματουργό υλικό, με το οποίο μπορείτε να μεταποιήσετε κάθε ρούχο και ύφασμα. Με ένα ψαλίδι και αρκετή φαντασία, το εκπληκτικό και πάμφθηνο υλικό που μπορείτε να βρείτε παντού, θα σας κάνει creative directors του προσωπικού σας οίκου.

IKEA
IKEA

Κοστίζει από 3 έως 5 ευρώ και υπάρχει σε κάθε ενημερωμένο και μη κατάστημα με υλικά ραψίματος. Πρόκειται για την θερμοκολλητική αράχνη ή αλλιώς ταινία ρελιάσματος. Ενα απίθανο υλικό μοδιστρικής για εσένα κι εσένα κι εσένα (προφανώς κι εμένα) που ούτε ραπτομηχανή έχουμε, ούτε την οικονομική άνεση να αγοράζουμε συνέχεια ρούχα. 

Με αυτή τη λεπτή κορδέλα από διάφανο δίχτυ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνεις θαύματα. Μπορείς να κοντύνεις φούστες και φορέματα μέσα σε λίγα λεπτά, να αλλάξεις τα πέτα από το μπλέιζερ, να κάνεις crop top αυτό το μπλουζάκι που νιώθεις ότι δεν θα ξαναφορέσεις ή να ανεβάσεις 5-6 εκατοστά το παντελόνι που είχες από παλιά και σου έπιανε χώρο στη ντουλάπα. Αντικαθιστά τέλεια και μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και τις κουρτίνες του σπιτιού σας. Απλά κόβετε το ύφασμα στο επιθυμητό σημείο, βάζετε την αράχνη στο τελείωμα και το κλείνετε προς τα επάνω (από τη μέσα πλευρά) και σιδερώνετε! Τέλειο!