Shuttestock
Shuttestock
08|01|2018 19:00
SHARE
ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

10 πράγματα που καλό είναι να απομακρύνεις από το σπίτι άμεσα -Δεν ανήκουν σε αυτό


Αυτή τη χρονιά ας κάνουμε χώρο γι’αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Για ό,τι μας ευχαριστεί, μας εμπνέει, μας ξεκουράζει, διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Ξεκαθάρισμα τώρα, λοιπόν!

Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να μην αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο, να αξιοποιήσουμε κάθε αντικείμενο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, καταλήγουμε να μεταλλάσσουμε το σπίτι μας σε αποθήκη. Υπάρχουν πράγματα σε ντουλάπια, ράφια και συρτάρια στο σπίτι που πλέον δεν έχουν καμία απολύτως (ή ελάχιστη) χρησιμότητα και απλά καταλαμβάνουν χώρο.

Η αρχή κάθε χρονιάς είναι πάντα ένα σημείο εκκίνησης νέων εμπειριών και νέων ευκαιριών.

Ας δώσουμε, λοιπόν, στο χώρο μας τη δυνατότητα να αναπνεύσει: ας τον ελαφρύνουμε και ας τον «αποτοξινώσουμε» από ο,τιδήποτε περιττό!

Τα αντικείμενα που ακολουθούν μπορούν κάλλιστα να απομακρυνθούν από το χώρο σας.

Αν κάποια από αυτά δεν θέλετε να τα πετάξετε, μπορείτε να τα παραχωρήσετε εκεί που ξέρετε ότι εκτιμηθούν και θα αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο.

1) Φθαρμένες πετσέτες, τραπεζομάντηλα, κλινοσκεπάσματα: Οτιδήποτε δείχνει βρώμικο και φθαρμένο με λεκέδες που δεν έφυγαν ποτέ στο πλύσιμο, δεν έχει θέση στα συρτάρια και τα ντουλάπια σας.

2) Kασέτες, δισκέτες, CDs-O,τι είναι απαρχαιωμένο τεχνολογικά: Καιρός να αποδεχθείς ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και όλα αυτά δεν έχουν καμία θέση ούτε στον προσωπικό σου χώρο αλλά ούτε και στην καθημερινότητά σου.

3) Καλλυντικά και άλλα είδη προσωπικής περιποίησης που έχουν λήξει: Μάσκαρα, λοσιόν, αρώματα, κρέμες, αποσμητικά. Ο,τι έχει αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να σου προκαλέσει δυσάρεστη δερματική αντίδραση

4) Παλιά περιοδικά και εφημερίδες που έχεις διαβάσει (αν δεν είσαι συλλέκτης)

5) Παλιές κρεμάστρες

6) Ρούχα που δεν χρειάζεστε πια -λόγω μεγέθους ή λόγω φθοράς: Πριν βιαστείτε να τα πετάξετε, σκεφτείτε ποιος θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει κατάλληλα και να «πιάσουν τόπο»

7) Ο,τι έχει λήξει και βρίσκεται στα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας

8) Παλιά μαξιλάρια

9) Παλιές κάρτες, παλιά σημειωματάρια, παλιές αποδείξεις και προσκλητήρια

10) Ενα παλιό σερβίτσιο, παλιά εργαλεία κουζίνας