Shutterstock
Shutterstock
JAMJAR

Πώς βρήκα τις πιο ωραίες χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά δώρα μόλις σε 15 λεπτά


Είναι πρωί, μόλις βγήκα από το μετρό και τρέχω να πάρω τον καφέ μου για να πάω στο γραφείο.

«Άργησα σήμερα», σκέφτομαι, αλλά χαλαρώνω κάπως στη σκέψη ότι κάθε μέρα αργώ. Ξαφνικά ακούω το κινητό μου να χτυπά και καταλαβαίνω από την επιμονή και την ώρα ότι είναι η Σοφία. 

«Θα πάμε αργότερα για ψώνια και καφέ; Πρέπει να πάρω τα πασχαλινά δώρα και δεν θέλω να καταλήξω η χειρότερη νονά ever», ακούω να μου λέει η επί σειρά ετών, φίλη μου.

«Δυστυχώς δεν θα προλάβω, δουλεύω ως αργά!», της απαντάω και κλείνω βιαστικά γιατί (ω τι ευτυχία) είναι έτοιμος ο καφές μου.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία (αρκετά) χρόνια δεν προλαβαίνω να πάω για ψώνια. Η δουλειά μου είναι τόσο απαιτητική που όταν τελειώνω είμαι σχεδόν πτώμα και ανήμπορη να κάνω όλη αυτή την έρευνα που χρειάζεται για να εντοπίσω τα πιο ντιζαϊνάτα πράγματα. 

Ανοίγω το word στον υπολογιστή για να γράψω το πρώτο άρθρο της ημέρας και σκέφτομαι πόσο τέλειο θα ήταν να υπήρχε ένας τρόπος να βρω κάπου συγκεντρωμένες τις πιο ωραίες χειροποίητες λαμπάδες και πρωτότυπα πασχαλινά δώρα (μέρες που ‘ναι).

Ένας «χώρος», όπου να μπορούμε να βρούμε συγκεντρωμένα τα πιο «ψαγμένα», τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα και να μπορούμε να διαλέξουμε και να αγοράσουμε εύκολα και γρήγορα.

Από κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ μέχρι είδη σπιτιού, γάμου αλλά και εποχιακά προϊόντα... Με μοντέρνο design, ειδικά αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια που βρίσκεις στο εμπόριο.

Shutterstock
Shutterstock

Σκεπτόμενη όλα αυτά, συνέχισα το ψάξιμο στο internet και στα social media. Μέχρι που έπεσα πάνω στο jamjar, το ελληνικό online marketplace που είχε όλα αυτά που ήθελα.

Το jamjar δεν είναι ένα απλό eshop, αλλά μια online πλατφόρμα που συγκεντρώνει μοναδικά και χειροποίητα προϊόντα Ελλήνων δημιουργών. Bingo! 

Είναι ένας πραγματικός «παράδεισος» για όσους αναζητούν πρωτότυπες δημιουργίες (δηλαδή εγώ), που δεν είναι φτιαγμένες με μαζικό και τυποποιημένο τρόπο, αλλά με αγάπη και φροντίδα.

Μπαίνω γρήγορα στο jamjar και ρίχνω μια πρώτη ματιά. Βλέπω ένα ωραία σχεδιασμένο site, χωρισμένο σε κατηγορίες ανάλογα με το τι ψάχνεις. Κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, είδη σπιτιού, γάμου, βάπτισης, παιδικά, καλλυντικά και εποχικά. Εύκολα και γρήγορα, βρίσκεις αυτό που αναζητάς.

shutterstock
shutterstock

Από κάτω, πέφτει το μάτι μου σε αυτό ακριβώς που ψάχνω: Λαμπάδες! Για παιδιά και για μεγάλους. Χειροποίητες, με πολλά χρώματα, ευφάνταστα σχέδια, ζωγραφιές στο χέρι, αξεσουάρ και παιχνίδια που βγαίνουν και μπορείς να τα κρατήσεις. Λαμπάδες όνειρο.

Κάθε προϊόν, μάλιστα, έχει όνομα, περιγραφή και πολλές φωτογραφίες. Βλέπεις την τιμή του και τον δημιουργό του. Μπορείς να το παραγγείλεις κατευθείαν, ενώ σου λέει και σε πόσες μέρες θα το έχεις. Οι τιμές είναι ανάλογες του προϊόντος, value for money με λίγα λόγια!

Επίσης, αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μπορείς να μιλήσεις απευθείας με τον δημιουργό που το φτιάχνει (που μπορεί να βρίσκεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας) πατώντας απλά  το «Ρώτησε το δημιουργό»!

Ψάχνω στην μεγάλη (ομολογουμένως) ποικιλία πασχαλινών δώρων για το βαφτιστήρι και την ανιψιά μου. Και βρίσκω τις πιο κατάλληλες επιλογές.

Λαμπάδα αεροπλανάκι στα σύννεφα: Μια χειροποίητη λαμπάδα με πουά πάνινα διακοσμητικά και κόκκινα σημαιάκια, σε γαλάζιο χρώμα, ιδανική για αγόρια. Ο Πέτρος, το 8χρονο βαφτιστήρι μου, θα ξετρελαθεί! Θέλει να γίνει και πιλότος, οπότε είναι ό, τι πρέπει.

Λαμπάδα "Λαγουδάκι": Αρωματική λαμπάδα με διακοσμητικό μαξιλαράκι με λαγουδάκι-μονόκερο πάνω. Μωβ, ροζ και κίτρινο χρώμα αλλά και κορδέλες και πομ-πομ συνοδεύουν αυτή την παιχνιδιάρικη λαμπάδα. Η 11χρονη Λυδία, η ονειροπόλα ανιψιά μου (σε ποια έμοιασε άραγε;) θα τη λατρέψει! 

Και αφού τις έβαλα στο καλάθι, σκέφτηκα: «Μήπως να πάρω λαμπάδες και για μας τους... μεγάλους; Εμείς ψυχή δεν έχουμε;» Φυσικά και έχουμε, απαντώ.

Λαμπάδα Dreamcatcher Necklace: Ρομαντική λαμπάδα για μεγάλα κορίτσια. Συνοδεύεται από ένα ξύλινο κάδρο και μια ονειροπαγίδα-βραχιολάκι. Βρήκα την κατάλληλη για την αδερφή μου!

Λαμπάδες για ζευγάρια Mr & Mrs: Λαμπάδες για ζευγαράκι, δύο σε ένα, με δύο μισές καρδούλες. Δωράκι για τους γονείς!

Λαμπάδα Ροζ Cupcake μαγνητάκι: Βρήκα και την τέλεια για μένα, μην ξεχνιόμαστε! Σαν γνήσια γλυκατζού, δεν θα μπορούσα να πάρω κάτι λιγότερο. Το μαγνητάκι είναι από φελιζόλ, βαμμένο στο χέρι με χειροποίητο κερασάκι (ελπίζω να θυμηθώ ότι δεν τρώγεται). Αφαιρείται όπως και το πουγκί.

Ουφ, αυτό ήταν! Ξεμπέρδεψα με τα πασχαλινά ψώνια!

Και εκεί που πάω να ολοκληρώσω την αγορά μου, το μάτι μου πέφτει στην κατηγορία «Αξεσουάρ» και λέω να ρίξω μια ματιά, μας και είμαι εδώ... 

Τσάντα Πλάτης από Φελλό "Heliconia": Ένα χειροποίητο backpack από φελλό. Ευρύχωρο και άνετο για κάθε μέρα. Χρειάζομαι μια τσάντα για τη δουλειά, γιατί αυτή που έχω, έχει αρχίσει να χαλάει. Και βρήκα την καλύτερη. Μπορείς να την κρατάς από το πρωί έως το βράδυ, στον καφέ ή στο ποτό.

Λουλουδάτο Βραχιόλι Επίχρυσο Με Σμάλτο Ζωγραφισμένο: Ένα τέλειο βραχιόλι, τύπου χοντρή χειροπέδα. Φοβερό για την φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι. 

Εντάξει, νομίζω ψώνισα αρκετά για πρώτη φορά!

Τις επόμενες ημέρες άρχισαν να καταφτάνουν αυτά που είχα παραγγείλει. Στα κουτιά τους, περιποιημένα, έτοιμα να δοθούν ως δωράκια στον παραλήπτη τους (και σε μένα που έκανα δώρα στον εαυτό μου!).

Και τότε μου ήρθε «φλασιά»!

Η φίλη μου η Αφροδίτη φτιάχνει φοβερά είδη σπιτιού από τσιμέντο και ήθελε να φτιάξει δικό της eshop για να τα πουλάει, αλλά δεν μπορούσε οικονομικά. Έτσι σκέφτηκα να της προτείνω το jamjar για να ανεβάσει και να πουλάει τη δουλειά της έξυπνα.

Αποτελεί σίγουρα την καλύτερη και οικονομικότερη λύση για ανεξάρτητους δημιουργούς και σχεδιαστές με μοντέρνες και ιδιαίτερες ιδέες, πέρα από τα mainstream προϊόντα που μπορείς να συναντήσεις στις περισσότερες αλυσίδες καταστημάτων.

shutterstock
shutterstock

Έτσι, με άκουσε (ευτυχώς) και τώρα δεν σταματά να κατασκευάζει και να στέλνει deco δημιουργίες γιατί έχει πολλές παραγγελίες -Αφροδίτη κερνάς! Με αυτό τον τρόπο, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της έδωσε το jamjar να προωθήσει τη δουλειά της online και να γίνει γνωστή, πέρα του κύκλου της, όπως συνέβη με τόσους νέους δημιουργούς.

Το jamjar άλλαξε την φιλοσοφία και τον τρόπο που ψωνίζω. Αν δεν σε έπεισαν τα παραπάνω, θα σε πείσει σίγουρα μια βόλτα εδώ: www.jamjar.gr