Shutterstock
Shutterstock
ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

12 χρήσεις τις λαδόκολλας που δεν είχαμε φανταστεί -Πού μπορείς να την χρησιμοποιήσεις


Και ποιος δεν έχει φάει σουβλάκι στη λαδόκολλα! Παραδοσιακά και απλά!

Φυσικά, η γνωστή μας λαδόκολλα ανήκει στην κουζίνα και στην μαγειρική.

Την βάζεις στα ταψιά ή τυλίγεις φαγητά και γλυκά με αυτή.

Ωστόσο, το κιτρινωπό αυτό χαρτί με την λιπαρή υφή φαίνεται ότι έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις που δεν είχες σκεφτείς έως τώρα. 

Ψάχνοντας, βρήκαμε δώδεκα οικιακές χρήσεις της που μας προτείνει ο Σπύρος Σούλης και σας τις παρουσιάζουμε.

Σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα:

Shutterstock
Shutterstock

1. Ντύστε τα συρτάρια ώστε να προφυλαχθούν από τη σκόνη και τη βρωμιά.

2. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε το γύρω από μια υγρή σφουγγαρίστρα για να αφαιρέστε τους ρύπους και τη σκόνη εύκολα και γρήγορα από όλα τα σημεία του σπιτιού.

3. Ξεκολλήστε τα φερμουάρ που δεν ανοίγουν! Τρίψτε την επιφάνεια όπου έχει κολλήσει το φερμουάρ με ένα κομμάτι λαδόκολλα και αυτό αμέσως θα ξεκολλήσει.

4. Φτιάξτε χωνί από λαδόκολλα ώστε να μεταφέρετε μέσα σε αυτό μεταλλικά αντικείμενα, όπως καρφιά και βίδες στα κουτιά αποθήκευσης τους. Η λαδόκολλα είναι αρκετά εύπλαστη και μπορείτε να τις δώσετε τη μορφή που θέλετε και να δημιουργείτε χωνιά σε πολλά μεγέθη.

shutterstock
shutterstock

5. Κάντε τους νιπτήρες, το ντους, τα φωτιστικά ή τις υπόλοιπες μεταλλικές επιφάνειες του σπιτιού να λάμψουν σκουπίζοντάς τα με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα δημιουργεί πάνω στην επιφάνειά τους ένα λεπτό φιλμ που δρα προστατευτικά κατά της υγρασίας.

6. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο πάτωμα, το τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας. Θα προστατέψετε την επιφάνειά τους από σταγόνες κόλλας και σιλικόνης όταν κάνετε επιδιορθώσεις και κατασκευές στο σπίτι ή ακόμα και όταν βάφετε.

7. Φτιάξτε μια μπάλα από λαδόκολλα και καθαρίστε με αυτή τα εργαλεία κηπουρικής σας. Η υφή της απομακρύνει το λίπασμα ενώ η λιπαρή σύσταση τα προστατεύει από τη σκουριά.

8. Σας έμεινε πίτσα από χτες; Για να είναι τραγανή, σαν φρέσκια, τυλίξτε την με λαδόκολλα πριν την ζεστάνετε. Βάλτε την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων και φάτε την πιο τραγανή από ποτέ.

shutterstock
shutterstock

9. Αν η πόρτες σας κολλάνε, πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τρίψτε την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την πόρτα. Θα σταματήσει να «πιτσικάρει».

10. Αν έχετε χρωματιστά κεριά που θέλετε να αποθηκεύσετε, τυλίξτε τα με λαδόκολλα. Έτσι, θα αποφύγετε λεκέδες που μπορεί να αφήσει το χρώμα στα κουτιά και τα ράφια.

11. Κρατήστε τα ντουλάπια της κουζίνας καθαρά καλύπτοντας το επίπεδο πάνω μέρος τους με λαδόκολλα. Ανανεώστε τη λαδόκολλα κάθε δύο μήνες.

12. Αν διοργανώνετε βραδιές με φαγητό και ταινία σπίτι σας, μπορείτε να σερβίρετε σνακ μέσα με κώνους από λαδόκολλα. Πάρτε τετράγωνα κομμάτια, τυλίξτε τα ώστε να δημιουργηθεί ο κώνος και βάλτε μέσα πατάτες, ποπ κορν, γαριδάκια, ακόμη και μπουκιές κοτόπουλου.

Shutterstock
Shutterstock