Γεννημένος για να τολμά: David Beckham, θρυλικός ποδοσφαιριστής και style icon | 0 bovary.gr
Γεννημένος για να τολμά: David Beckham, θρυλικός ποδοσφαιριστής και style icon | 0 bovary.gr
04|07|2018 10:57
SHARE
TUDOR

Γεννημένος για να τολμά: David Beckham, θρυλικός ποδοσφαιριστής και style icon


«’Ένας  Άγγλος, όπως εγώ, εκτιμά πάντα ένα κομψό κοστούμι και ένα κομψό ρολόι. Ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους». 

Αποτελεί σύμβολο του στυλ εδώ και 3 δεκαετίες. Και παρά την αποχώρησή του το 2013 από τα γήπεδα, ο David Beckham παραμένει κορυφαίος σκόρερ στη λίστα μας όταν μιλάμε για ανδρική κομψότητα.

Φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας, λάτρης του three piece suite και των ρολογιών. Ο πιο δημοφιλής και επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου γνωρίζει πολύ καλά πως για να κατακτήσεις την κορυφή, χρειάζεται να τολμήσεις. 

Όχι, ο David Beckham δεν ήταν ένα συνηθισμένο παιδί. Όταν τον ρωτούσαν «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις», ο ίδιος πάντα απαντούσε χωρίς καμία αμφιβολία «ποδοσφαιριστής». Αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, αυτός το εννοούσε. 

Και κάπως έτσι, την αθώα εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν απλά η διασκέδαση των υπόλοιπων μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι για να συνεχίσουν τα μαθήματα, για τον David Beckham ήταν στόχος ζωής. Αυτή του η θέληση από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, το ταλέντο και η προσπάθεια θα τον οδηγούσαν στην κορυφή. 

Το μότο «κάντο όπως ο Beckham», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ξεπέρασε τα όριά σου», ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει νέες αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες.

Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές καταφέρνουν να αλληλεπιδρούν τόσο έντονα με τους φιλάθλους. Ο David Beckham παραμένει ένας από αυτούς. Με τη συμμετοχή του σε τρείς μεγάλες ομάδες, με 115 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας -από τις οποίες στις 59 ήταν ο αρχηγός της ομάδας- άφησε το ανεξίτηλο το στίγμα του. 6 τίτλοι Πρωταθλητή Αγγλίας-2 κύπελλα Μajor League-μία φορά Πρωταθλητής Ισπανίας και μία φορά Πρωταθλητής UEFA.

Το ποδοσφαιρικό του στιλ, μοναδικό, θεαματικό και πάντα ακριβές. Ο τρόπος που κινούνταν, οι πάσες του και η δυναμική του, καθόριζαν σε πολλές περιπτώσεις την έκβαση ενός αγώνα. 

Με τέσσερα παιδιά, σύζυγό του ένα πρώην spice girl και νυν ιέρεια του στιλ, ο David Beckham παραδίδει εδώ και χρόνια μαθήματα οικογενειακής ευτυχίας. Μιας ευτυχίας την οποία έχει καταγράψει ίσως στο πιο γοητευτικό σημείο του σώματός του. Στα χέρια του. Ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής έχει περίπου 40 τατουάζ, τα οποία καλύπτουν κυρίως τα χέρια και τα περίφημα μανίκια.

Ακόμα και η επιλογή του σε ρολόγια ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεγμένη. Λάτρης από παλιά της Tudor, ο ίδιος είναι κάτοχος πολλών μοντέλων τα οποία αλλάζει σύμφωνα με τη διάθεση και τις περιστάσεις. «Η Tudor με γοήτευσε αρχικά για την προσοχή στη λεπτομέρεια που διέκρινα στα μοντέλα της. Μετά έμαθα την ιστορία της μάρκας. Την ιστορία της περιπέτειας, των καταδύσεων και των τολμηρών αποστολών. Ενθουσιάστηκα» λέει ο David Beckham, ο οποίος επιλέγει να φορά τoν χρονογράφο Black Bay Chrono και το Βlack Bay S&G, ένα vintage μοντέλο σε συνδυασμό από χρυσό και ατσάλι.

Η σχέση του David Beckham με την συγκεκριμένη μάρκα δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα ρολόγια Tudor, έχουν επιλέξει οι πιο τολμηροί λάτρεις της περιπέτειας που έχουν κατακτήσει το ακατόρθωτο στην επιφάνεια της γης, στο βυθό και στον πάγο. Κάτι που έχει καταφέρει και ο ίδιος στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αρένες. 

Το είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως διακρίνεται και για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, οι οποίες εστιάζονται στην προστασία και το κοινωνικό καλό των παιδιών όλου του κόσμου. 

Ο χρόνος ήταν και παραμένει με το μέρος του David BeckhamΛίγο μετά τα 40 ο ambassador της Tudor στέλνει ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα. «Επιδίωξε το ακατόρθωτο. Αντιμετώπισε τους φόβους και ανακάλυψε τον εαυτό σου. Τόλμησε».