Ασέελ αλ Χαμάντ -Η γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που με τη δύναμη της επιλογής οδήγησε αυτοκίνητο της Formula 1 | 0 bovary.gr
Ασέελ αλ Χαμάντ -Η γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που με τη δύναμη της επιλογής οδήγησε αυτοκίνητο της Formula 1 | 0 bovary.gr
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Ασέελ αλ Χαμάντ -Η γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που με τη δύναμη της επιλογής οδήγησε αυτοκίνητο της Formula 1


Μπορεί μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο της; Μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο;

Η δύναμη της επιλογής είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει την ζωή ενός ανθρώπου και συγκεκριμένα μιας γυναίκας.
  
Τα εμπόδια και οι δυσκολίες είναι αυτά που θέτουν τον πήχη ψηλά, με οδηγό την αποφασιστικότητα και το πάθος.

Μπορεί κάποιες ιστορίες να μοιάζουν με ένα όμορφο παραμύθι, στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για έναν δύσκολο άθλο. Καθημερινοί άνθρωποι που πήραν στα χέρια τους την τύχη τους και κατόρθωσαν να πετύχουν τους στόχους τους μόνο με την δύναμη της επιλογής.

Η ιστορία μιας γυναίκας που πέτυχε το στόχο της πηγαίνοντας κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα. Που έδειξε με το παράδειγμά της ότι μπορούμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας. Μια ιστορία για τη Δύναμη της Επιλογής:

Η Ασέελ αλ Χαμάντ είναι από την Σαουδική Αραβία αλλά δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα από την χώρα της. 

instagram/aseel.alhamad
instagram/aseel.alhamad

Μπορεί να είναι Μουσουλμάνα αλλά κατάφερε αυτό που δεν έχει καταφέρει καμιά άλλη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία. 

Είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και μηχανικός. Αποφοίτησε από το Prince Sultan University και ίδρυσε το IDegree Design. Δεν είναι όμως αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει στις 24 Ιουνίου στη Γαλλία.

Την ημέρα που η Σαουδική Αραβία ήρε την απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες, εκείνη, μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έγραφε την δική της ιστορία.

Έγινε η πρώτη γυναίκα, μέλος της Σαουδαραβικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και της επιτροπής Γυναικών στα μηχανοκίνητα, που βρέθηκε στο κόκπιτ ενός μονοθέσιου της Formula 1.

instagram/renaultsportf1
instagram/renaultsportf1

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, οδηγώντας μια Lotus Renault E20 του 2012, στην παρέλαση του «Passion Parade» στο πλαίσιο του Grand Prix Γαλλίας το περασμένο καλοκαίρι. Το ίδιο αυτοκίνητο είχε οδηγήσει ο Κίμι Ραϊκκόνεν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το 2012, όπου κέρδισε.

Είναι λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώ είναι η πρώτη γυναίκα στη χώρα της που εισήγαγε και κατέχει την Ferrari 458 Spider!

Η Ασέελ τα είχε καταφέρει. Έκανε το πάθος της πράξη, πλέον και με τον νόμο.

instagram/aseel.alhamad
instagram/aseel.alhamad

Έσπασε όλα τα ταμπού και τα καθιερωμένα, όχι απλά οδηγώντας ένα οποιοδήποτε συμβατικό αμάξι, αλλά ένα μονοθέσιο που έκανε τον κόσμο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα και να την κάνει πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο. Από τότε όλοι μιλούν γι’ αυτήν.

Η πανέμορφη νεαρή κοπέλα με τα μακριά μαύρα μαλλιά και τα εκφραστικά μάτια δήλωσε ότι θέλει να εμπνεύσει και τις άλλες γυναίκες από την χώρα της και να τους δείξει τι μπορούν να καταφέρουν αν έχουν τη θέληση και το πείσμα να βγουν από το comfort zone τους. H ίδια όπως και εκατοντάδες χιλιάδες γυναικών, βίωσε την καταπίεση μιας κουλτούρας που θέλει τη γυναίκα σε δεύτερη μοίρα. Όταν αντιλήφθηκε ότι είχε τη δύναμη της επιλογής, πέταξε τη μαντίλα, σύμβολο εξουσίας και φόρεσε το κράνος της, σύμβολο πια ελευθερίας. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά η Ασέελ χρειάστηκε να αφήσει πίσω τον παλιό της εαυτό, ώστε να προχωρήσει σε έναν κόσμο όπως τον είχε ονειρευτεί η ίδια. 

Άλλωστε το δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNN. Η δική της διαδρομή ως την επιτυχία και την επιβεβαίωση δεν ήταν εύκολη.

instagram/aseel.alhamad
instagram/aseel.alhamad

Από μικρή έπαιζε με αυτοκινητάκια και έβλεπε αγώνες στην τηλεόραση. Είχε την στήριξη των δικών της όταν τους εξέφρασε την επιθυμία της να μάθει να οδηγεί.

Για να μάθει όμως έπρεπε να ταξιδέψει στο Ντουμπάι. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε, καθώς είναι μέρος της ιστορίας που την έσπρωξε πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου της.

Ελπίζει ότι οι επόμενες γενιές θα είναι πιο τολμηρές και ανεξάρτητες και πιστεύει ότι οι γυναίκες μπορούν να συναγωνιστούν ισάξια τους άνδρες σε αυτά τα αθλήματα. 

instagram/aseel.alhamad
instagram/aseel.alhamad

Η Ασέελ αλ Χαμάντ αποτελεί πρότυπο για τις γυναίκες στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα της και ελπίζει ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Ονειρεύεται ένα μέλλον όπου οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας θα αποτελούν δύναμη στους τέσσερις τροχούς.

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας είναι ικανές να κάνουν τα πάντα, ακόμα και αν είναι η πρώτη τους φορά που οδηγούν»