Αναψε τα λαμπάκια του μισού δέντρου , είναι τάση (Κι ας μοιάζει με αποτυχία) | 0 bovary.gr
Αναψε τα λαμπάκια του μισού δέντρου , είναι τάση (Κι ας μοιάζει με αποτυχία) | 0 bovary.gr
HALF LIT TREE

Αναψε τα λαμπάκια του μισού δέντρου , είναι τάση (Κι ας μοιάζει με αποτυχία)


Κάθε χρόνο, την περίοδο των γιορτών πάντα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα βλέπουμε που μας τραβάει την προσοχή.

Ένα «λάθος» μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη διακοσμητική τάση; Φυσικά και μπορεί. Αν αυτή αρχίζει να υιοθετείται μαζικά από το κοινό, αν την βλέπουμε διαρκώς στα social media (αποκτώντας το δικό της hashtag), αν μας σε σκέψεις για την υιοθετήσουμε κι εμείς.

Τα λαμπιόνια έχουν την δική τους θέση στην «βίβλο» της διακόσμησης των γιορτών ή μάλλον πιο ξεκάθαρα: «δέντρο χωρίς φωτάκια δεν γίνεται». Τις φετινές γιορτές το βλέπουμε να γίνεται τάση ακόμα κι αν φαίνεται ότι είναι... λάθος. Δέντρο με τα μισά λαμπιόνια του αναμμένα. Σαν κάποιος να έχει «κλείσει» κάποιον διακόπτη του, σαν να φαίνεται το μισό άδειο από στολισμό. Σαν να έχεις ξεκινήσει να στολίζεις το δέντρο και κάπου στη μέση βαρέθηκες και τα άφησες όλα στη μέση.  Η διακοσμητική αυτή τάση αποκτά συνεχώς έδαφος και ολοένα περισσότερους υποστηρικτές. Πολλοί την εφαρμόζουν και αμέσως μετά βλέπουμε το διακοσμητικό αποτέλεσμα στα social media.

Είναι άραγε τόσο ενδιαφέρον ή τελικά είναι απλά απόρροια της επίδρασης των social media στην συνείδησή μας; Τo Hello Giggles το χαρακτηρίζει ως τη νέα διακοσμητική τάση (είτε μας αρέσει, είτε όχι). Την ίδια τάση είδαμε και το 2015, αλλά όχι τόσο μαζικά όπως τώρα. Φαίνεται ότι τελικά το διαφορετικό είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον και όχι το «τέλειο».

Αυτό που θα σε κάνει να σκεφτείς πέρα από τα καθιερωμένα, που σπάει την μονοτονία. Είναι τελικά μια αποτυχία βασισμένη σε ένα λάθος ή κάτι που θα κάνει την διαφορά στην διακόσμηση του σπιτιού;

Αποφασίζεις εσύ! Δες παραδείγματα!

 

 

 

 

 

 

 

A photo posted by Sarah King (@sarahlynn_79) on Dec 24, 2015 at 8:33pm PST

 

 

A photo posted by Nick (@nickholden) on Dec 6, 2015 at 6:54am PST