ART ON WALL

Εξυπνες ιδέες για να κρεμάσεις κάδρα και φωτογραφίες χωρίς να γεμίσεις τους τοίχους τρύπες


Τα κάδρα δίνουν στο χώρο μια ιδιαίτερη πινελιά, ανάλογα και με το θέμα τους. Μετατρέπουν ένα «βαρετό» τοίχο σε έργο τέχνης.

Ενα σφυρί και ένα καρφί στα χέρια σας μπορεί να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνα, αν δεν γνωρίζετε πως να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Πέρα όμως από τη σωματική σας ακεραιότητα, αυτό που κινδυνεύει είναι και ο τοίχος σας!

Σκεφτείτε ένα όμορφο, φρεσκοβαμμένο διαμέρισμα στο οποίο μόλις έχετε μετακομίσει. Οι τοίχοι μοιάζουν με καμβάδες για να βάλετε όλη σας την τέχνη και να τους διακοσμήσετε, ωστόσο ποιος θα ήθελε να γεμίσουν με τρύπες σε όλη τους την επιφάνεια;

Παρακάτω παραθέτουμε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε να κοσμήσετε όλα αυτά τα πορτρέτα, χωρίς να κάνετε τον τοίχο σας να μοιάζει με σουρωτήρι και πολύ περισσότερο, θα σας επιτρέψουν να τα μετακινείτε και να τα αλλάζετε θέσεις πανεύκολα.

Εκμεταλλευτείτε τα σημεία από γύψο

Ιδιαίτερα στα παλιά σπίτια υπάρχουν ακόμα σημεία επάνω στους τοίχους που είναι φτιαγμένα από γύψο. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση από την οποία θα κρεμάσετε με μικρούς γάντζους και σχοινί τα κάδρα σας, όπως ακριβώς στη φωτογραφία.

Αγοράστε αυτοκόλλητες λωρίδες

Θα τις βρείτε στο εμπόριο σε μια ποικιλία από μεγέθη, ώστε καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας ανάλογα και με το μέγεθος κάθε κάδρου. Αφαιρείτε την προστατευτική τους ταινία και τοποθετείτε στο σημείο που θέλετε.

Χρησιμοποιήστε αυτοσχέδιες κατασκευές

Αν δεν θέλετε να τρυπήσετε τον τοίχο, εντούτοις θα σας άρεσε τα κάδρα να βρίσκονται πολύ κοντά του - αν όχι πάνω του - μια έξυπνη λύση είναι, να αγοράσετε ή να δημιουργήσετε αυτοσχέδιες κατασκευές με πλαίσια, από απλό ξύλο, στις οποίες θα κρεμάσετε όσα κάδρα επιθυμείτε. Τοποθετήστε την κατασκευή πίσω από τον καναπέ. Μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και μια παλιά αλλά καλοδιατηρημένη παλιά, ξύλινη σκάλα.

Στολίστε το τζάκι

Μια εναλλακτική πρόταση είναι να στολίσετε το τζάκι και να αξιοποιήσετε το «ράφι του», που συνήθως το καταλαμβάνουν κεριά ή σεμεδάκια.

Αξιοποιήστε έναν διάτρητο πίνακα

Αυτό το υλικό σας δίνει τη δυνατότητα να κρεμάσετε κάδρα, χωρίς να τρυπήσετε κανέναν από τους τοίχους σας, εύκολα και μόνο με μικρούς γάντζους. Τι κι αν χρησιμοποιούνται κυρίως στα γκαράζ για οργάνωση και αποθήκευση;

Κάντε layering και στα κάδρα, βάζοντας τα πάνω σε ένα έπιπλο

Ο χώρος μπορεί να γίνει ακόμα πιο κομψός, αν βάλετε επάνω στη σιφονιέρα σας μερικά από τα κάδρα που θέλατε να κρεμάσετε στον τοίχο. Παίξτε τόσο με τις διαστάσεις, όσο και με τις θέσεις τους.

Κολλήστε τις φωτογραφίες με ευφάνταστες αυτοκόλλητες ταινίες

Μπορεί να τις βλέπετε σε συσκευασίες δώρων, αλλά η πρακτική τους αξία φαίνεται και στη διακόσμηση του σπιτιού. Μια αυτοκόλλητη ταινία με συγκεκριμένο pattern θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει απλές φωτογραφίες στον τοίχο, χωρίς να αφήσει σημάδι.

Γεμίστε τα κενά της βιβλιοθήκης

Ποιος είπε ότι αυτό το έπιπλο πρέπει να αναδεικνύει μόνο τα εξώφυλλα των αγαπημένων σας βιβλίων; Μπορείτε να γεμίσετε τα κενά στα ράφια, βάζοντας κάδρα με θέματα της επιλογής σας.