shutterstock
shutterstock
ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣ

ΤΟ λάθος: Τηλεόραση πάνω από το τζάκι -Γιατί δεν πρέπει να την κρεμάς εκεί


Το σαλόνι είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνετε και διασκεδάζετε μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους σας.

Οταν δε σε αυτό υπάρχει και ένα τζάκι, η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο «ζεστή», φιλόξενη και κόζι.

Συχνά, σε χώρους που είναι διαμορφωμένοι με αυτόν τον τρόπο, η τηλεόραση τοποθετείται ακριβώς πάνω από το τζάκι, αρχικά για να καλύψει το κενό και δεύτερον, διότι αισθητικά είναι προτιμότερο.

Είναι όμως αυτή η επιλογή τόσο ασφαλής όσο φαντάζεστε για εσάς και την υγεία σας;

Για να απαντήσουμε σε αυτό θα ανατρέξουμε σε εκείνες τις φορές που η καλή σας μητέρα, σας υπενθύμιζε το πόσο καταστρεπτική είναι η τηλεόραση για τα μάτια και τη σπονδυλική σας στήλη.

Επιπλέον υπάρχουν κι άλλα επιχειρήματα που αφορούν στο στιλ και τη διακόσμηση, που εξηγούν γιατί δεν πρέπει να την τοποθετείτε εκεί.

Το ύψος της σας στερεί την απόλαυση

Οταν η τηλεόραση είναι πάνω από το τζάκι, αναγκάζεστε να σηκώνετε πιο ψηλά το κεφάλι σας για να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να ασκείτε πίεση στον αυχένα σας, παρά να χαλαρώνετε.

shutterstock
shutterstock

Το μέγεθος της ξεπερνάει τις διαστάσεις του τζακιού

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να επενδύσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, προκειμένου να αποκτήσουν μια τηλεόραση πολλών ιντσών, που θα δίνει την αίσθηση ότι βρίσκονται σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Ομως αυτές οι διαστάσεις δεν συμβαδίζουν με τις διαστάσεις του τζακιού και το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό, με το χώρο να «χάνει» σε γούστο.

Το χάος από τις συσκευές που συνδέονται με την τηλεόραση

Σκεφτείτε την περίπτωση εκείνη κατά την οποία εκτός από την τηλεόραση, θα πρέπει να τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο, πάνω από το τζάκι και τις υπόλοιπες συσκευές που συνδέονται με αυτήν, όπως το dvd ή τα video games. Είναι δυνατόν να χωρέσουν όλα αυτά εκεί; Μήπως το τζάκι θα χάσει την αίγλη του;

Οι εναλλακτικές προτάσεις:

  • Βάλτε την τηλεόραση δίπλα από το τζάκι, επάνω σε ένα βοηθητικό έπιπλο.
  • Αν ο χώρος σας είναι αρκετά μεγάλος, χωρίστε τον σε δύο τμήματα στο ένα εκ των οποίων θα υπάρχει το τζάκι όπου θα χαλαρώνετε δίπλα στη φωτιά και στο άλλο η τηλεόραση.
  • Βάλτε την στον τοίχο που είναι κάθετος στο τζάκι.