Tα 4 λάθη που κάνεις όταν κρεμάς κουρτίνες  | 0 bovary.gr
Tα 4 λάθη που κάνεις όταν κρεμάς κουρτίνες | 0 bovary.gr
HANGING CURTAINS

Tα 4 λάθη που κάνεις όταν κρεμάς κουρτίνες


Κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού προσδίδοντας ιδιαίτερο στιλ.

Οι κουρτίνες είναι αγαπημένο στοιχείο διακόσμησης που διατίθεται σε ποικιλία στην αγορά και έχει τη δική του «φιλοσοφία»: ως προς το σχέδιο που θα επιλέξουμε και το κρέμασμά τους κατά το οποίο πολλές φορές γίνονται λάθη που μπορεί ακόμα και επισκιάσουν την ομορφιά της κουρτίνας.

Πριν μπείτε σε διαδικασία να τις κρεμάσετε σκεφτείτε τι βήματα ακολουθείτε κάθε φορά για το κάνετε και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

1) Δεν μετράτε ποτέ σωστά: Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε πριν κρεμάσετε τις κουρτίνες (αλλά και πριν τις αγοράσετε) είναι να μετράτε τις διαστάσεις των παραθύρων και να κάνετε προσαρμογές στην επιλογή σας με γνώμονα αυτές. Αυτό θα σας γλιτώσει από λάθη και από «παρεμβάσεις».

2) Κρεμάτε τις κουρτίνες χαμηλά: Αυτό μπορεί να δείχνει τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο μικρός.

3) Κοντές κουρτίνες: Ένα σύνηθες λάθος είναι να αγοράζουμε κουρτίνες κοντές λέει η designer Meacham Wood. Oι κουρτίνες πρέπει να ακουμπούν ελαφρά το έδαφος. Έτσι πριν τις αγοράσετε μετρήστε τις διαστάσεις που χρειάζονται σωστά.

4) Αποφεύγετε το σίδερο: Οι τσαλακωμένες κουρτίνες δείχνουν τον χώρο ακατάσταστο. Μην τεμπελιάζετε και μην σκέφτεστε ότι θα «ξετσαλακωθούν» μόνες τους μετά από κάποιες μέρες. Να τις καθαρίζετε με ατμό και να τις σιδερώνετε πρωτού τις κρεμάσετε.