Διακοσμητής: Αυτό το έπιπλο πρέπει να πετάξουν από το σπίτι τους όσοι έχουν μικρά παιδιά | 0 bovary.gr
Διακοσμητής: Αυτό το έπιπλο πρέπει να πετάξουν από το σπίτι τους όσοι έχουν μικρά παιδιά | 0 bovary.gr
GLASS TOP TABLES

Διακοσμητής: Αυτό το έπιπλο πρέπει να πετάξουν από το σπίτι τους όσοι έχουν μικρά παιδιά


Είναι επιτακτική ανάγκη το σπίτι να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, όταν σε αυτό διαμένουν άτομα που διανύουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Τα παιδιά μπορεί να αντιλαμβάνονται πολλές φορές τον κίνδυνο βάσει της διαισθητικής τους ικανότητας, ωστόσο η ικανότητα αντίληψης δεν έχει προλάβει να εξασκηθεί. Ετσι πολλές φορές τα παιδιά μπορεί να μην καταλάβουν τον κίνδυνο πίσω από κάτι που φαινομενικά δείχνει αθώο, όπως πχ. Ένα έπιπλο.

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων Nate Berkus που αναλαμβάνει την διακόσμηση των σπιτιών των σταρ έγινε μπαμπάς πριν από 2 χρόνια, αποκτώντας ένα κοριτσάκι.

Η κόρη του μπορεί να μην επηρέασε τη ζωή του, ωστόσο έκανε τον ίδιο να είναι πιο προσεκτικός σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί του.

Αυτό, λοιπόν, που απομάκρυνε από το σπίτι του ήταν το τραπεζάκι του σαλονιού του με τζάμι. Εμαθε ότι έπρεπε να το κάνει με τον πιο... δύσκολο δρόμο.

H κόρη του με μια κίνησή της (τοποθετώντας με δύναμη ένα μπωλ πάνω στο τραπέζι) κατάφερε να σπάσει το σπάσει. Το τζάμι έγινε χίλια κομμάτια. Ευτυχώς η μικρή δεν έπαθε το παραμικρό, αλλά προκάλεσε αναστάτωση και τον φόβο για τα γυαλιά που διασκορπίστηκαν. Τα τραπεζάκια αυτά μπορούν να υπάρχουν σε κάτι σπίτι και σε διαφορετικές γωνιές του.

Το New York Times αναφέρει ότι μελέτη κέντρου καταναλωτών των ΗΠΑ αναφέρει ότι 143.070 παιδιά από 1 μέχρι 5 ετών επισκέφθηκαν τα επείγοντα στα νοσοκομεία το 2009 μετά από ατυχήματα στο σπίτι που προκλήθηκαν από τραπεζάκια με τζάμι.

Ακόμα κι αν το παιδί δεν πέσει πάνω στο τζάμι από μόνο του μπορεί να σπάσει με μια απότομη κίνηση το τζάμι.