homesandproperty.co.uk
homesandproperty.co.uk
22|02|2017 16:02
SHARE
ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝΕΤΟ

Γραφείο στο σπίτι: Φτιάξε το δικό σου, ακόμη κι αν ο χώρος είναι μικρός -4 ιδέες


Το γραφείο του σπιτιού είναι ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» δουλειάς για κάθε εργαζόμενη γυναίκα.

Με τις θέσεις εργασίας να είναι πια πολύ περιορισμένες στην αγορά εργασίας, πιθανότατα να έχετε συμβιβαστεί με τη λύση που λέγεται «δουλειά από το σπίτι».

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να φορέσετε το όφις παντελόνι, το σακάκι σας και να μακιγιαριστείτε, αλλά αρκεί μόνο ο καφές, η πιτζάμα σας και το λάπτοπ!

Ετσι, ο χώρος του γραφείου στο σπίτι γίνεται αυτομάτως ένας από τους πιο σημαντικούς μέσα σε αυτό. Θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος κατάλληλα, ώστε να σας εμπνέει, να μπορείτε να αυτοσυγκεντρώνεστε και να δημιουργείτε.

Τι γίνεται όμως όταν τα τετραγωνικά είναι περιορισμένα;

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο και το μεράκι σας. Παρακάτω ακολουθούν 4 όμορφες ιδέες που υπόσχονται να δώσουν μια ευχάριστη νότα στο χώρο αυτό, ακόμα κι αν πρόκειται για εναλλακτικού τύπου γραφεία. Η ουσία βρίσκεται στην άνεση και τη λειτουργικότητα.

  • Μετατρέψτε ένα ράφι σε γραφείο

Είναι μια από τις πιο αγαπητές τάσεις στο χώρο της διακόσμησης. Τα ράφια που κάποτε χρησιμοποιούσατε για να τοποθετήσετε τα σουβενίρ ή τις κορνίζες σας, τώρα πια παίζουν το ρόλο του γραφείου στα μικρά σπίτια. Το μόνο που θα πρέπει να αγοράσετε είναι μια ψηλή καρέκλα όπως αυτές που χρησιμοποιούν γύρω από τα σταντ. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο φαρδύ και μεγάλο ράφι στον τοίχο σας, μπορείτε να μετατρέψετε σε γραφείο το μπαρ της κουζίνας σας.

Pinterest
Pinterest
  • Βάλτε το γραφείο κάτω από τη σκάλα

Στην περίπτωση που το σπίτι σας είναι μια μικρή μεζονέτα με εσωτερική σκάλα, τότε αναμφίβολα αυτή αποτελεί το πιο ιδανικό σημείο για να μπει το γραφείο σας. Μην αφήσετε το χώρο αυτό ανεκμετάλλευτο. Τοποθετήστε ένα λιγότερο ογκώδες γραφείο, μια συρταριέρα και μια καρέκλα, για να εξυπηρετήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες.

pinterest
pinterest
  • Αναδιαμορφώστε το χολ του σπιτιού

Ενας πολύ πρακτικός τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας γραφείο στο σπίτι, αλλά και να δώσετε μια ενδιαφέρουσα πινελιά στη συνολική αισθητική του, είναι να αναδιαμορφώσετε το χολ και να το μετατρέψετε σε χώρο εργασίας. Μια μικρή γωνιά του είναι αρκετή για να σας εξυπηρετήσει. Μπορείτε να βάψετε τον ένα τοίχο μαύρο ώστε να θυμίζει μαυροπίνακα ( και σχολική τάξη!), να τοποθετήσετε ένα μικρό έπιπλο γραφείου, το φωτιστικό και μια καρέκλα.

homesandproperty.co.uk & Pinterest
homesandproperty.co.uk & Pinterest
  • Αλλάξτε το χώρο με πτυσσόμενο ράφι - γραφείο

Το πιστεύατε ότι ένα λειτουργικό γραφείο μπορεί να χωρέσει ακόμα και στις μικροσκοπικές κρεβατοκάμαρες; Αν ο χώρος σας είναι τετράγωνος ή πολύ πολύ μικρός, προτιμήστε ένα μονό κρεβάτι ή έναν καναπέ κρεβάτι, που θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε έπιπλο γραφείου. Εναλλακτικά, ακόμα και ένα στενό και μικρό ράφι μπορεί να λειτουργήσει ως τέτοιο, αρκεί να είναι πτυσσόμενο.