shutterstock
shutterstock
02|03|2017 15:13
SHARE
ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΧΑΟΣ

8 συμβουλές για την τακτοποίηση σπιτιού από την πιο οργανωτική γυναίκα του Ιντερνετ


Ακαταστασία. Ενα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυρά. Δεκάδες αντικείμενα και μικροπράγματα πεταμένα ή αφημένα σε σημεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται και είτε χαλάνε τη λειτουργικότητα είτε την αισθητική ενός δωματίου.

Τι να πρωτομαζέψετε και πού να το βάλετε όμως όταν δεν έχετε άπλετο χώρο;

Πριν πανικοβληθείτε και μετανιώσετε για την επιλογή που κάνατε ως προς τα τετραγωνικά του σπιτιού σας ή τους βοηθητικούς αποθηκευτικούς χώρους, η Τζεν Τζόουνς, η πιο οργανωτική γυναίκα στο internet σας δίνει 8 χρήσιμες συμβουλές, που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν την τακτοποίηση να μοιάζει με «παιχνιδάκι».

  • Μην κολλάτε σε μια λύση που δεν σας εξυπηρετεί

Εστω ότι προσπαθείτε να βάλετε σε τάξη τα παπούτσια σας και θέλετε να ταιριάξετε το έπιπλο της παπουτσοθήκης σας με τον πολύ στενό σας διάδρομο στο χολ, όμως διαπιστώνετε ότι δεν χωράει. Δοκιμάζετε με ένα καλάθι για παπούτσια αλλά σας φαίνεται αντιαισθητικό. Μην κολλάτε σε αυτές τις λύσεις. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και βρείτε εκείνη που θα μειώνει την ακαταστασία, αλλά θα είναι ιδανική για τα τετραγωνικά αυτά.

  • Μην αποθηκεύετε τα αντικείμενα το ένα μέσα στο άλλο

Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να μεταφέρετε κάποια από τα πράγματα σας στην αποθήκη του υπογείου; Το πρώτο που σκεφτήκατε να κάνετε είναι να τα τυλίξετε σε προστατευτικό χαρτί, να τα βάλετε σε σακούλα, έπειτα σε κούτα και αφού, την κλείσετε να τη φυλάξετε σε ράφι ή ντουλάπα. Ολο αυτό συνιστά μια περίπλοκη διαδικασία που θα σας κάνει να χάσετε πολύτιμο χρόνο κάθε φορά που τα αναζητείτε.

  • Βάλτε τα πράγματα σε τάξη ακολουθώντας ένα πρόγραμμα

Η Τζόουνς δίνει το παράδειγμα του πλυντηρίου και των άπλυτων ρούχων. Γιατί να αγοράσετε τρία διαφορετικά καλάθια για τα άπλυτα ρούχα, τα οποία θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο μέσα στο μπάνιο ή την αποθήκη σας, όταν μπορείτε να βάλετε πλυντήριο σχεδόν καθημερινά και έτσι να ξεφορτωθείτε τις στοίβες;

  • Οργανώστε τα αντικείμενα ενός μικρού χώρου κάθετα

Αν το δωμάτιο σας είναι πολύ μικρό, τότε η Τζόουνς προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια ψηλή βιβλιοθήκη με μεγάλα ράφια για να οργανώσετε αξεσουάρ, βιβλία, ακόμα και ρούχα.

  • Εκμεταλλευτείτε το χώρο πίσω από τις πόρτες

Μπορεί μέχρι τώρα να πιστεύατε ότι το πιο άχρηστο σημείο του σπιτιού σας είναι ο χώρος πίσω από τις πόρτες, αλλά εκεί η Τζόουνς δίνει τη λύση της: βάλτε ένα καλάθι και κρύψτε μέσα του κάποια από τα αντικείμενα που χρειάζεστε αλλά όχι σε καθημερινή βάση, όπως τα εργαλεία γυμναστικής σας ή τοποθετήστε μικρές κρεμάστρες όπου θα αφήνετε τα ρούχα σας, καθώς επιστρέφετε στο σπίτι.

  • Εκκενώστε το χώρο πριν τον βάλετε σε τάξη

Η ιδανικότερη λύση για την τακτοποίηση του χώρου σας είναι να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα μέσα από αυτόν ή να τον εκκενώσετε κι έπειτα να αποφασίσετε ποια από αυτά θα κρατήσετε και επανατοποθετήσετε.

  • Κάντε τα αποθηκευτικά κουτιά σας πιο όμορφα

Η Τζόουνς τυλίγει τα κουτιά αποθήκευσης με ευφάνταστες ζελατίνες και χαρτιά με πάτερνς προκειμένου να τους δώσει χρώμα και ζωντάνια και να τα κάνει στοιχείο της διακόσμησης του χώρου. Κάτι τέτοιο την κάνει να αισθάνεται όμορφα και τη βοηθάει επίσης να ξεχωρίζει τι ακριβώς αποθηκεύει σε καθένα από αυτά.

  • Λύστε πρώτα τα οργανωτικά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα σας

Σκεφτείτε ποιος από τους χώρους σας χρειάζεται περισσότερη ώρα για την τακτοποίηση τους και ως εκ τούτου καταναλώνετε μεγαλύτερη ενέργεια για να τα βγάλετε εις πέρας. Βάλτε τον σε προτεραιότητα και επικεντρωθείτε στην εξοικονόμηση όχι μόνο χώρου αλλά και χρόνου!