Shutterstock
Shutterstock
06|03|2017 18:50
SHARE
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ

10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το σπίτι πριν έρθει η άνοιξη


Για να φυσήξει αέρας ανανέωσης στο σπίτι χρειάζεται πρώτα να... φυξήσουμε μακριά πράγματα περιττά που μας χαλάνε τη διάθεση, που απλά καταλαμβάνουν χώρο και δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Οι Αγγλοι το αποκαλούν «Spring Cleaning». Είναι η διαδικασία οργάνωσης και καθαρισμού του σπιτιού για την άνοιξη. Ακολουθούν 10 πράγματα που επιβαρύνουν τον χώρο μας και καλό θα ήταν να απομακρυνθούν για να αλλάξει η ψυχολογία μας!

1) Τα ρούχα που πλέον δεν φοράς (και δεν έχεις σκοπό να ξαναφορέσεις!): H Ντόνα Ντέιβιντ που ασχολείται επαγγελματικά με θέματα οργάνωσης και καθαρισμού του σπιτιού επισημαίνει ότι οι ντουλάπες είναι ένα από τα βασικά σημεία συσσώρευσης περιττών αντικειμένων μέσα στο σπίτι. «Αν δεν έχεις φορέσει κάτι τους τελευταίους 12 με 18 μήνες, δεν θα το φορέσεις άλλο». Η περίοδος πριν την άνοιξη είναι η κατάλληλη για να κάνεις ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα σου, αφαιρώντας της ο,τιδήποτε δεν φοράς πια.

2) Ολα τα (περιττά) χαρτιά που έχουν συσσωρευτεί: Το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν τον χώρο και να σε αγχώνουν. Λογαριασμοί και αποδείξεις που πλέον δεν χρειάζονται, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν.

3) Παλιές συσκευές: Η περίοδος πριν την άνοιξη είναι ιδανική για να απαλλαγείτε από gadgets που δεν λειτουργούν πια και απλά καταλαμβάνουν χώρο.

4) Ο,τι δεν έχει... ταίρι: Πράγματα που είχατε αγοράσει σε σετ και πλέον έχουν χάσει ένα βασικό εξάρτημά τους (πχ. Έχετε χάσει το καπάκι μιας κατσαρόλας) ή πράγματα που είχατε σε ζεύγη και έχουν χάσει... το ταίρι τους (πχ. Ενα ζευγάρι κάλτσες).5) Ο,τι έχει λήξει: Από φάρμακα μέχρι καρυκεύματα. Απλά πιάνουν χώρο και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

5) Ο,τι έχει λήξει: Από φάρμακα μέχρι καρυκεύματα. Απλά πιάνουν χώρο και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

6) Eξοπλισμός γραφείου που πια δεν χρησιμοποιείται: Oλα αυτά τα αντικείμενα που έχεις στο γραφείο και δεν έχουν πια καμία χρήση επειδή έχουν χαλάσει ή τελειώσει (όπως πχ. Στιλό ή μπλάνκο).

7) Παλιά καλλυντικά: Απλά δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις άλλο γιατί θα σου κάνουν κακό. Ποιος ο λόγος να υπάρχουν ακόμα μέσα στα πράγματά σου;

8) Πράγματα των παιδιών που δεν έχουν καμία χρήση: Δεν λέμε να πετάξεις αναμνηστικά τους ή πράγματα με τα οποία έχουν συναισθηματικό δέσιμο. Λέμε για πράγματα που έχουν σπάσει, που τα ίδια τα παιδιά τα αγνοούν.

9) Παλιά βιβλία: Οποια βιβλία δεν σου χρειάζονται πια, μπορείς κάλλιστα να τα χαρίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά θα καταλαμβάνουν χώρο.

10) Πράγματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σε μια αποθήκη: Πολλές φορές, έχουν την τάση να κάνουμε αποθήκη την ντουλάπα μας. Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση που πρέπει.