shutterstock
shutterstock
16|03|2017 17:02
SHARE
ΝΙΩΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Διακόσμηση: 9 στοιχεία που πρέπει να έχει το σπίτι σου, αν θες να είσαι ευτυχισμένη


Λένε, ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και απλά πράγματα.

Στη μουσική ενός αγαπημένου τραγουδιού, σε ένα χαμόγελο, σε μια «καλημέρα», στη σοκολάτα που σας περιμένει επάνω στο γραφείο σας, σε μια αγκαλιά, σε μια φωτογραφία.

Κι όμως ανάμεσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η διακόσμηση του σπιτιού σας!

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα, αρώματα και αντικείμενα ή άλλα στοιχεία, που είναι ιδανικά για τους χώρους ενός σπιτιού, γιατί προκαλούν ευφορία και βελτιώνουν τη διάθεση σας, χωρίς να στερούνται την κομψότητα.

  • Τα φρέσκα λουλούδια

Είναι παρεξηγημένα και πολλοί τα θεωρούν περιττό έξοδο, όμως τα λουλούδια είναι στην πραγματικότητα μια επένδυση γιατί συνδέονται με το αίσθημα της χαράς. Ερευνα που πραγματοποιήθηκε από το Rutgers κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τα λουλούδια προκαλούν τα ευχάριστα συναισθήματα και αυξάνουν εκείνα που σχετίζονται με την ικανοποίηση που παίρνετε από τη ζωή σας.

pexels.com
pexels.com
  • Κεριά με άρωμα βανίλιας

Θυμηθείτε, ότι σχεδόν κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι σας έπειτα από μια ημέρα γεμάτη στρες και κούραση, θέλετε να ανάψετε ένα κερί. Η εικόνα της φλόγας προκαλεί μια ιδιαίτερη ηρεμία και χαλάρωση, όμως αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο, όταν το κερί είναι αρωματικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άρωμα της βανίλιας επιδράει θετικά στη βελτίωση της διάθεσης, οπότε καλό θα ήταν να το προτιμήσετε.

pexels.com
pexels.com
  • Ενα ημερολόγιο

Αν το ημερολόγιο ήταν μια παιδική σας ανάμνηση, ήρθε η στιγμή να το φέρετε ξανά στο προσκήνιο. Καταγράψτε τα θετικά σας συναισθήματα και τις ευχάριστες εμπειρίες. Διαβάστε τες όποτε το έχετε ανάγκη. Ακόμα και μια μικρή πρόταση μπορεί να σας χαροποιήσει ανά πάσα στιγμή. 

pexels.com
pexels.com
  • Το στρωμένο κρεβάτι

Οσο κι αν βαριέστε ή βιάζεστε να ασχοληθείτε με αυτό το πρωί, το στρώσιμο του κρεβατιού σας βοηθάει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον πιο ήρεμο τρόπο. Μάλιστα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το hunch.com έδειξε ότι 71% των ανθρώπων που έστρωναν το κρεβάτι τους, δήλωναν ευτυχισμένοι, ενώ 62% που δεν ασχολούνταν με αυτό δεν ήταν.

pexels.com
pexels.com
  • Το πράσινο ή κίτρινο χρώμα στον τοίχο

Συνήθως όταν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα επιλέγετε να φορέσετε ρούχα με έντονα και φωτεινά χρώματα. Μελέτη του πανεπιστημίου Vrije του Αμστερνταμ προτείνει να κάνετε το ίδιο και ως προς την ανανέωση του χώρου σας και βάζει στις πρώτες θέσεις το πράσινο και το κίτρινο χρώμα. Αν θέλετε να κάνετε ένα statement στη διακόσμηση του σπιτιού σας, τότε δεν έχετε παρά να βάψετε έναν τοίχο στους συγκεκριμένους τόνους.

shutterstock
shutterstock
  • Προσωπικές φωτογραφίες

Μελέτη από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ έδειξε ότι ακόμα και μια ματιά σε παλιές προσωπικές φωτογραφίες που απεικονίζουν αγαπημένα σας πρόσωπα ή στιγμές, προκαλούν χαρά και ηρεμία. Στολίστε τες επάνω στο κομοδίνο σας ή κρεμάστε τες στους τοίχους.

pexels.com
pexels.com
  • Κατοικίδια

Φυσικά δεν πρόκειται για αντικείμενο, αλλά για έναν από τους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου. Τα κατοικίδια προσφέρουν συναισθηματική στήριξη στον ιδιοκτήτη τους και βελτιώνουν τη ζωή τους.

pexels.com
pexels.com
  • Τα αρώματα λουλουδιών

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αγοράσετε ένα άρωμα για εσάς ή ένα αρωματικό χώρου, επιλέξτε κάποιο με νότες λουλουδιών, όπως το τριαντάφυλλο. Τα φλοράλ αρώματα μεταφέρονται κατά την εισπνοή από τη μύτη στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη διάθεση, χαρίζοντας σας ευτυχία.

pexels.com
pexels.com
  • Μίνιμαλ διακόσμηση

Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης που συνδέεται με το στρες, συνδέονται σύμφωνα με έρευνες με το γεγονός ότι πολλές γυναίκες κατοικούν σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο επικρατεί χάος από αντικείμενα. Απαλλαχτείτε από οτιδήποτε δεν έχετε ανάγκη και διατηρήστε μια μίνιμαλ διακόσμηση.

pexels.com
pexels.com