Χαλί, το ρούχο του σπιτιού -Τα σημεία στα οποία πρέπει να έχεις ένα χαλάκι όλο το χρόνο | 0 bovary.gr
Χαλί, το ρούχο του σπιτιού -Τα σημεία στα οποία πρέπει να έχεις ένα χαλάκι όλο το χρόνο | 0 bovary.gr
08|04|2017 16:27
SHARE
ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ

Χαλί, το ρούχο του σπιτιού -Τα σημεία στα οποία πρέπει να έχεις ένα χαλάκι όλο το χρόνο


Ο ήλιος και η άνοδος της θερμοκρασίας φέρνουν αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σας, που πλέον αποτελείται από πιο ελαφριά ρούχα, μιας και τα παλτό και τα μάλλινα μπαίνουν για άλλη μια φορά στην αποθήκη.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβαίνει και με τη διακόσμηση του σπιτιού. Αλλάζετε κουρτίνες, μαζεύετε τις κουβέρτες και «σηκώνετε» τα χαλιά, που «φορούσαν» τα πατώματα του.

Μήπως όμως να το σκεφτείτε καλύτερα πριν ασχοληθείτε με αυτά τα τελευταία;

Το χαλί αποτελεί το must have κομμάτι της διακόσμησης. Μικρό ή μεγάλο δίνει στιλ στο σπίτι όλο το χρόνο. Ενας χώρος ποτέ δεν είναι «γυμνός» με αυτό. Το χαλί εξισορροπεί την αισθητική. Είναι μια κομψή, φινετσάτη πινελιά που δημιουργεί οικειότητα και κάνει το περιβάλλον πιο φιλόξενο.

Οι παρακάτω ιδέες έχουν σκοπό να σας πείσουν, ότι αξίζει να το κρατήσετε και αυτήν την εποχή και να σας εμπνεύσουν για να το τοποθετήσετε ακόμα και μέρη που δεν είχατε φανταστεί όπως το μπάνιο ή ο τοίχος.

  • Στο χολ του σπιτιού

Το χολ είναι το πρώτο σημείο του σπιτιού που αντικρίζει ένας επισκέπτης. Αν θέλετε να αισθανθεί οικεία και ευχάριστα από την πρώτη στιγμή, στρώστε ένα χαλί που θα οδηγεί προς το υπόλοιπο σπίτι, θα καλωσορίζει τον κόσμο που έρχεται να σας δει και θα κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις. Τολμήστε τα πριντς και τα χρώματα. 

 

 

 

 

 

 

  • Στην κουζίνα

Πόσες φορές δεν έχουν κρυώσει τα πόδια σας την ώρα που πλένετε τα πιάτα στην κουζίνα; Ενα χαλί μπροστά από το νεροχύτη θα κάνει τις δουλειές της νοικοκυράς πολύ πιο ευχάριστες. Επιπλέον, το χαλί στην κουζίνα κάνει το τουίστ στη διακόσμηση της η οποία τις περισσότερες φορές είναι «ψυχρή» και αδιάφορη.

 

 

 

  • Στη γωνιά που δημιουργείς, στο γραφείο σου

Η τοποθέτηση ενός χαλιού στη γωνιά που έχετε δημιουργήσει τον προσωπικό χώρο εργασίας σας, μεγαλώνει τις διαστάσεις του και τον κάνει πιο κόζι. Επιλέξτε έντονα χρώματα με έθνικ μοτίβα ή γεωμετρικά σχέδια. Αν είστε φαν του μίνιμαλ προτιμήστε τα ουδέτερα χρώματα.

 

 

 

 

  • Στο μπάνιο

Μέχρι τώρα αγοράζατε τα κλασικά πατάκια για το μπάνιο σας, όμως το χαλί, έρχεται να τα αντικαταστήσει. Είναι με βεβαιότητα σικ και μοντέρνα πρόταση, για αυτό και την επιλέγουν οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων και οι μπλόγκερς. Ο άλλοτε αδιάφορος χώρος του μπάνιου μεταμορφώνεται με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος. Για να σπάσετε τη μονοτονία ενός λευκού μπάνιου επιλέξτε ένα μποέμιαν χαλί ή έντονα ποπ χρώματα.

 

 

 

  • Στον τοίχο ενός δωματίου

Για εσάς που εξακολουθείτε να σκέφτεστε ότι πρέπει να μαζέψετε το χαλί, αλλά δεν έχετε χώρο στο πατάρι ή για εσάς που προσπαθείτε να βρείτε μια ευφάνταστη ιδέα για να δημιουργήσετε κάτι πρωτότυπο στο σπίτι, προτείνουμε να κρεμάσετε ένα από τα μικρά χαλιά σας στον τοίχο!

 

 

 

pinterest.com
pinterest.com