elledecor.com
elledecor.com
13|04|2017 10:23
SHARE
ΠΑΣΧΑ & ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ξέφυγε από τα κλισέ -Διακόσμησε διαφορετικά το πασχαλινό τραπέζι


Χαρούμενο και πολύχρωμο χωρίς να είναι κιτς.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την Ανάσταση και η ελληνική παράδοση θέλει το πασχαλινό τραπέζι πλούσιο σε λιχουδιές της περιόδου, αλλά και στολισμένο από άκρη σε άκρη με την τυπική διακόσμηση με τα κόκκινα αυγά, τα λαγουδάκια και τα ζωηρά χρώματα.

Αν όμως έχετε βαρεθεί αυτή την εκδοχή του ή δεν έχετε ακόμα αποφασίσει πώς θα το «ντύσετε» για να το κάνετε ακόμα πιο όμορφο, ελκυστικό και εορταστικό για τους καλεσμένους σας, υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση, καθόλου εξεζητημένη, που ξεφεύγει από τα δεδομένα, διατηρεί την κομψότητα και δίνει στιλ, χωρίς υπερβολές.

Την ιδέα εμπνεύστηκε ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζουν στην Ατλάντα της Τζόρτζια, που θέλησε να γιορτάσει παραδοσιακά το Πάσχα με ένα διαφορετικό τρόπο, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες της γιορτής και συνδυάζοντας τη σύγχρονη αισθητική με το παραδοσιακό στοιχείο.

elledecor.com
elledecor.com

Διακόσμησαν το πασχαλινό τραπέζι με ζωηρά χρώματα και λουλούδια της άνοιξης. Συμπλήρωσαν με καρπούς της φύσης, όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Διάλεξαν υφάσματα με κλασικά αρχαιοελληνικά μοτίβα, σε ιδιαίτερο χρώμα, το άκουα, που είναι ιδανικό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καλεσμένων, χωρίς να φαίνεται «κραυγαλέο».

Πρόσθεσαν λευκά σερβίτσια και βάζα τα οποία τα στόλισαν με τα κλασικά «ματάκια» που προστατεύουν από την κακή ενέργεια και την κακοτυχία.

Το τραπέζι αλλά και τον πολυέλαιο πάνω από αυτό «αγκάλιαζαν» μπουκέτα λουλουδιών σε έντονες αποχρώσεις, που τόνιζαν τη γοητεία της άνοιξης και έκαναν την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή και χαρούμενη.

Διάλεξαν ποτήρια και μαχαιροπίρουνα με μίνιμαλ ύφος, ώστε αυτά να φέρνουν την ισορροπία και να μην αποπροσανατολίζουν το ενδιαφέρον των καλεσμένων. Τα χρώματα της άνοιξης είναι ο πρωταγωνιστής. 

elledecor.com
elledecor.com
elledecor.com
elledecor.com
elledecor.com
elledecor.com
elledecor.com
elledecor.com