SHUTTERSTOCK
SHUTTERSTOCK
22|04|2017 21:45
SHARE
ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Δημιουργικές ιδέες για να ανανεώσεις τα παλιά σου έπιπλα


Πόσες φορές έχετε θαυμάσει κουκλίστικα σπίτια σε σελίδες περιοδικών και δεν έχετε ονειρευτεί να ζούσατε μέσα σε αυτά; Σπίτια γεμάτα παιχνιδιάρικα χρώματα, με έπιπλα αντίκες που κλέβουν την παράσταση και δημιουργούν ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Και κάπου εκεί σας έρχονται στο νου κάποια κομμάτια από το σπίτι των παππούδων ή των γονιών σας, τα οποία θεωρούσατε ότι είναι για …απόσυρση, γιατί έχουν αρχίσει να τρίζουν, να χάνουν το χρώμα τους ή να παρουσιάζουν άλλα σημάδια φθοράς.

Κι όμως, όπως πολύ καλά το σκεφτήκατε, αυτές οι συρταριέρες, οι ντουλάπες, οι βιβλιοθήκες, τα τραπέζια, τα γραφεία, οι καρέκλες μπορούν να μεταμορφωθούν με ελάχιστο κόπο και κόστος, αλλά με αρκετή φαντασία και μεράκι, ώστε να γίνουν τόσο εντυπωσιακά και κομψά σαν καινούρια.

Οι παρακάτω ιδέες έχουν σκοπό να σας εμπνεύσουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Αλλάξτε το χρώμα μιας συρταριέρας

Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα βίντατζ κομμάτι από κάποιο παλαιοπωλείο είτε να ανανεώσετε την εμφάνιση του ήδη υπάρχοντος. Φροντίστε ώστε το έπιπλο αυτό να είναι από ξύλο και όχι από μελαμίνη. Θα πρέπει αρχικά να τρίψετε την επιφάνεια του επίπλου και αφαιρέστε τη σκόνη, ώστε να έχετε ένα λείο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα κατά το βάψιμο, για το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε πινέλο είτε ρολό ή ακόμα και σπρέι. Προτιμήστε ουδέτερες αποχρώσεις.

shutterstock
shutterstock

Αλλάξτε το ύφασμα ενός καναπέ ή μιας πολυθρόνας

Είναι το στέκι της οικογένειας σε κάθε σπίτι για αυτό και ταλαιπωρείται πολύ από την ημέρα της αγοράς του και για πολλά χρόνια αργότερα. Πριν αγοράσετε καινούργιο καναπέ ή και πολυθρόνας, σκεφτείτε την εναλλακτική του να αλλάξετε την εικόνα τους ντύνοντας τα με ευφάνταστα υφάσματα με εντυπωσιακά χρώματα και μοτίβα, που είναι δυνατόν να αγοράσετε ακόμα και από καταστήματα second hand.

shutterstock
shutterstock

Καλύψτε ένα έπιπλο με πολυτελή υφάσματα

Ενα από τα τρικ των διακοσμητών εσωτερικών χώρων είναι η ανανέωση παλιών επίπλων με μικρές, κομψές πινελιές που καλύπτουν ατέλειες. Μια πρόταση είναι να «παίξετε» με τις υφές , τα μοτίβα και το στιλ των υφασμάτων και να συνδυάσετε το παλιό με το σύγχρονο και μοντέρνο ύφος. Το μυστικό είναι απλά να βρείτε την παλέτα με τις αποχρώσεις που «δένουν» μεταξύ τους.

pinterest
pinterest