5 τέλεια αρώματα που κάνουν τα ρούχα σου να μυρίζουν φρεσκάδα (και διώχνουν το σκόρο) | 0 bovary.gr
5 τέλεια αρώματα που κάνουν τα ρούχα σου να μυρίζουν φρεσκάδα (και διώχνουν το σκόρο) | 0 bovary.gr
HOME TIPS

5 τέλεια αρώματα που κάνουν τα ρούχα σου να μυρίζουν φρεσκάδα (και διώχνουν το σκόρο)


Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους τα αρώματα να συνδέονται με αναμνήσεις, όμως έρευνες έχουν δείξει, ότι αυτά επιδρούν θετικά και στη διάθεση μας και αυτό γιατί η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου.

Ενας τρόπος για να φέρετε τα αρώματα ακόμα πιο κοντά σας είναι να τα βάλετε ανάμεσα στα ρούχα σας και προτού πάει ο νους σας σε διάφορα προϊόντα του εμπορίου, η ίδια η φύση έχει προνοήσει για εσάς.

Η λεβάντα, τα φύλλα ευκαλύπτου, η κανέλα, είναι μερικά μόνο από εκείνα τα «δώρα» της που ανανεώνουν την ατμόσφαιρα στην γκαρνταρόμπα σας και παράλληλα λειτουργούν σαν φυσικά εντομοκτόνα, μιας και αντιμετωπίζουν τον πολύ ενοχλητικό και ανεπιθύμητο επισκέπτη που λέγεται σκόρος.

Λεβάντα

Είναι γνωστή για τις πολύ χαλαρωτικές της ιδιότητες, όμως αποτελεί και έναν ορκισμένο εχθρό του εντόμου αυτού. Αν υπάρχει στις γλάστρες σας μπορείτε να αποξηράνετε μερικά κοτσανάκια της και μετά να τα βάλετε σε πουγκιά που θα τοποθετήσετε ανάμεσα στα ρούχα. Εναλλακτικά, στην αγορά θα βρείτε το αιθέριο έλαιο του φυτού. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε καθαρό βαμβάκι, βάλτε το σε πουγκί και τοποθετήστε το ανάμεσα στα ρούχα σας.

Ευκάλυπτος

Είναι γνωστός κυρίως για τις ιδιότητές του στο αναπνευστικό σύστημα, για την τόνωση του ανοσοποιητικού και την προστασία από το κρυολόγημα, όμως είναι ένα από τα αιθέρια έλαια που το άρωμά τους απωθεί τα έντοµα.

Κανέλα

Τη χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, γνωρίζετε για την αντί-μικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντί-βακτηριακή δράση της, αλλά ίσως αγνοούσατε το γεγονός ότι με αυτό το μπαχαρικό μπορείτε να διώξετε αποτελεσματικά το σκόρο. 

shutterstock
shutterstock

Σανταλόξυλο

Θεωρείται ένα από τα πιο ερωτικά αρώματα της φύσης και οι ευεργετικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου του είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Εχει χαρακτηριστικό απαλό, γλυκό, αισθησιακό ,πλούσιο άρωμα και μπορείτε να αντιμετωπίσετε με αυτό τον σκόρο, αρκεί να ραντίσετε τα συρτάρια της ντουλάπας σας ή να βάλετε λίγες σταγόνες από αυτό σε καθαρό βαμβάκι μέσα σε πουγκί και να το τοποθετήσετε ανάμεσα στα ρούχα.

Γαρίφαλο

Είναι ένα από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη γαστρονομία και την παραδοσιακή ιατρική, χάρη στις αξιοθαύμαστες οργανοληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Η μυρωδιά του όμως είναι ικανή να διώξει μακριά από τα ρούχα σας και τον σκόρο, γιατί δεν την αντέχει. Βάλτε λίγο γαρίφαλο στις τσέπες των ρούχων ή ανάμεσα τους.