shutterstock
shutterstock
26|06|2017 18:15
SHARE
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο το καλοκαίρι


Το ψυγείο είναι εκείνη η σωτήρια οικιακή συσκευή που μας βοηθάει να διατηρήσουμε τα τρόφιμα αναλλοίωτα και φρέσκα για ορισμένες ημέρες.

Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζετε και βλέπετε, ότι κάποια από αυτά έχουν την τάση να χαλάνε πολύ πριν από την ημερομηνία λήξης τους;

Οι ειδικοί συχνά παρατηρούν πως ελάχιστοι γνωρίζουν τη σημασία που έχει η σωστή θερμοκρασία του ψυγείου, η οποία θα πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή του χρόνου και όταν αυτό δεν γίνεται, μπορεί να είναι η πηγή του κακού.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε τώρα το καλοκαίρι είναι να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης.

Αυτή θα πρέπει να κυμαίνεται από 2 έως 4 ° C.

Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε τη θερμοκρασία στο θάλαμο της κατάψυξης του ψυγείου.

Η ιδανικότερη επιλογή είναι οι -18 ° C, σύμφωνα με τους ειδικούς, ώστε να αποτρέψετε και την ανάπτυξη μικροβίων στο χώρο.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις το ψυγείο σας όχι μόνο θα λειτουργεί αποτελεσματικά, αλλά θα έχετε αποφύγει και τις πιθανότητες δηλητηρίασης.

Ακόμη, καλό θα ήταν να προσέξετε και κάποιους γενικότερους κανόνες που αφορούν στην αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο, αλλά και στη χρήση της ίδιας της συσκευής.

  • Μην βάζετε ποτέ το φαγητό που έχει μόλις μαγειρευτεί -είναι ζεστό δηλαδή – στο ψυγείο.
  • Μην γεμίζετε το ψυγείο υπερβολικά, καθώς εμποδίζετε την κατανομή της θερμοκρασίας και την κυκλοφορία του αέρα.
  • Φροντίστε ώστε να μην συγκεντρώνεται πάγος στο ψυγείο και πιο συγκεκριμένα επάνω στα τοιχώματά του.
  • Οταν θέλετε να πάρετε κάτι από το ψυγείο, ελέγξτε ότι έχει κλείσει σωστά η πόρτα και μην την ανοιγοκλείνετε χωρίς λόγο.