apimages
apimages
16|08|2017 17:03
SHARE
PRINCE

Η Pantone τιμά τον Prince, με μια μοναδική απόχρωση του μωβ


Η Pantone δημιούργησε ένα νέο χρώμα προς τιμήν του σταρ της pop μουσικής, Prince. Πρόκειται για ένα σκούρο μωβ όπως αυτό που φέρει η υπογραφή του «Πρίγκιπα».

Το Love Symbol# 2, που κυκλοφόρησε χθες, είναι μια προσαρμοσμένη απόχρωση που δημιούργησε το Ινστιτούτο Pantone Color με τη βοήθεια του ιδρύματος του Prince.

Εμπνευσμένο από το μωβ Yamaha πιάνο, με το οποίο ήθελε να κάνει τουρ πέρυσι ο Prince (αλλά δεν πρόλαβε), το χρώμα πρόκειται να γίνει το «έμβλημα του ιδιαίτερου στιλ του».

Ονομάστηκε έτσι από το «σύμβολο αγάπης» που δημιούργησε ο γραφίστα Mitchs Monson και αποτελεί συγχώνευση του αρσενικού και θηλυκού συμβόλου του σεξ. Ο Prince τα τελευταία 7 χρόνια χρησιμοποιούσε αυτό το σύμβολο και όχι το όνομά του.

Ο Prince, Rogers Nelson, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια μιας σπουδαίας καριέρας 35 ετών και 39 δίσκων έγινε γνωστός, όχι μόνο για τα τραγούδια του, αλλά και για την παρουσίαση, τόσο στη σκηνή, όσο και στα βίντεο κλιπ.

Η ταινία «Purple Rain» του 1984, στην οποία πρωταγωνίστησε και συνέθεσε το soundtrack, θεωρείται μια από τις πλέον σημαντικές μουσικές ταινίες όλων των εποχών. 

Το 2004 είχε ανακηρυχθεί μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

TAGS