unsplash.com
unsplash.com
ΤΟ ΝΕΟ TREND ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αυτό είναι το τραπεζάκι Ikea που θα δεις σε κάθε design σαλόνι


Αν το σαλόνι είναι το κέντρο του σπιτιού, τότε το τραπεζάκι είναι ο πυρήνας του.  

Είναι το καθιστικό ο χώρος που περνάτε τον περισσότερο χρόνο όταν είστε στο σπίτι σας; Είναι. Αν υπάρχει ένα έπιπλο που παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του, μετά τον καναπέ φυσικά, αυτό είναι το τραπεζάκι του σαλονιού. Είναι το έπιπλο πάνω στο οποίο έχετε πράγματα άμεσης χρήσης (τηλεκοντρόλ, κινητό, ποτήρι με νερό κ.α.), το έπιπλο πάνω στο οποίο μπορεί να φάτε ή σε αυτό που, μετά από μια δύσκολη ημέρα, θα ρίξετε ένα μαξιλάρι και θα απλώσετε τα πόδια σας. 

Είτε ρουστίκ, είτε μίνιμαλ, είτε industrial, είτε κλασικό, το σχέδιο του δίνει χαρακτήρα στο σαλόνι. 

Βέβαια, πέρα από κάθε τάση, κάθε καθιστικό οφειλεί να είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες αυτών που το χρησιμοποιούν. Δεν είναι τυχαίο που σε πολλά σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά θα δείτε ας πούμε να μην υπάρχει καθόλου τραπεζάκι σαλονιού έτσι όπως το έχουμε συνηθίσει. Τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι αφημένο σε κάποια γωνία, πίσω από την τραπεζαρία και τη θέση του έχουν καταλάβει χρωματιστά, πλαστικά παιχνίδια, μαξιλάρες. 

Σε κάθε περίπτωση, όπου υπάρχει καναπές, συνήθως υπάρχει και τραπέζι. Κι ενώ έχουμε μιλήσει για τις τάσεις στη διακόσμηση του 2018, ήρθε η στιγμή να σας συστήσουμε το coffee table που έχουν λανσάρει τα Ιkea και δεν είναι τυχαία μέσα στα best seller του. Τόσο επειδή είναι όμορφο, όσο κι επειδή σε πρακτικότητα παίρνει 10/10, έχει γίνει κομμάτι κάθε design σαλονιού. 

 

 

Η μεταλλική του διάτρητη βάση επιτρέπει την οπτική πρόσβαση στο εσωτερικό του και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος. Μέσα μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα συχνής χρήσης όπως ριχτάρια του καναπέ, εφημερίδες, βιβλία ή επιτραπέζια ή να το αφήσετε κενό μεγαλώνοντας την αίσθηση του χώρου σας. Επιπλέον μπορείτε εύκολα να το μετακινήσετε από το ένα σημείο στο άλλο. 

Η βάση που θυμίζει καλάθι δίνει μια σπιτική, αλλά ταυτόχρονα μίνιμαλ αίσθηση η οποία μπορεί να «δέσει» με το υπόλοιπό σαλόνι ιδανικά, ειδικά αν οι αποχρώσεις που έχετε ήδη κινούνται μεταξύ λευκού κια γκρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικό τραπεζάκι και το βρείτε εδώ (49,99 ευρώ).