Unsplash
Unsplash
22|11|2017 08:15
SHARE
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

5 εργαλεία στην κουζίνα που κάνουν τη ζωή σου πιο απλή


Τα πράγματα στην κουζίνα είναι απλά.

Πιο απλά απ' όσο φαντάζεστε. Κανείς δεν γεννήθηκε expert στην μαγειρική και ούτε θα γίνει αν δεν έχει τη διάθεση να μάθει τεχνικές, να ανακαλύψει μυστικά, να ακούσει τη γνώμη ειδικών, να κάνει πολλές αποτυχημένες δοκιμές, να ξαναπροσπαθήσει μέχρι να επιτύχει το «τέλειο», να είναι οργανωτικός, να ξέρει ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία που θα του χρειαστούν.

H ζωή μας στον πιο ζεστό χώρο του σπιτιού, την κουζίνα, μπορεί να γίνει πραγματικά εύκολη με μερικά σκεύη που ούτε θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, ούτε δύσχρηστα είναι.

Απλά οι ειδικοί σε θέματα μαγειρικής καταλήγουν στο εξής: αυτά τα εργαλεία μπορούν να κάνουν τη ζωή μας στην κουζίνα πιο απλή.

O σεφ Scott Conant αποκαλύπτει τα 5 σκεύη που τον βγάζουν πάντα από τη δύσκολη θέση. Ενα είναι το ζητούμενο σύμφωνα με τον σεφ: η άνεση. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί, αν δημιουργήσουμε έναν χώρο στα μέτρα μας.

Ποια είναι τα εργαλεία που μπορούν να «απλοποιήσουν» τα πράγματα στην κουζίνα;

1) Ενα μικρό (σίγουρα αντικολλητικό) τηγάνι: «Ενα τέτοιο σκεύος μπορεί να φανεί ιδανικό για να φτιάξεις πχ. ένα τηγανητό αυγό-αν έχεις παιδιά είναι μια υπέροχη λύση αν θέλεις κάτι νόστιμο και θρεπτικό χωρίς προσπάθεια και χωρίς να κάνεις την κουζίνα άνω κάτω-.

2) Σπάτουλα (κατά προτίμηση σιλικόνης): Βλέπω πολλούς να χρησιμοποιούν στην κουζίνα «σπάτουλα ψαριού» σε περιπτώσεις που κανονικά δεν θα έπρεπε. Αγαπημένη μου είναι η σπάτουλα σιλικόνης. Η σωστή σπάτουλα μπορεί να μειώσει το χρόνο προετοιμασίας και βέβαια να μην κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα στην εκτέλεση ενός πιάτου.

3) Ενα μεγάλο κουτάλι: Ενα μεγάλο κουτάλι πάντα διευκολύνει τα πράγματα στην μαγειρική. Εγώ συνηθίζω να χρησιμοποιώ τo «Κunz spoon» που κάνει την καθημερινότητά μου στην κουζίνα πιο εύκολη. Είναι ιδανικό είτε για το μαγείρεμα είτε για το σερβίρισμα.

 

4) Μια ξύλινη κουτάλα: «Kι όμως πολλές «μοντέρνες» κουζίνες δεν έχουν αυτό το απλό σκεύος. To αγαπημένο σκεύος της γιαγιάς σου μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο. Μια ξύλινη κουτάλα είναι πάντα στο συρτάρι της κουζίνας μου».

 

5) Τάπερ: «Το πιο αποτελεσματικό μέσο αποθήκευσης στην κουζίνα. Για φύλαξη τροφίμων στο ντουλάπι ή στο ψυγείο. Μου λύνει πάντα τα χέρια»