Invisible box: Τι κρύβεται πίσω από το πιο ανορθόδοξο challenge που έχει σπάσει το Internet | 0 bovary.gr
Invisible box: Τι κρύβεται πίσω από το πιο ανορθόδοξο challenge που έχει σπάσει το Internet | 0 bovary.gr
11|12|2017 17:10
SHARE
ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ

Invisible box: Τι κρύβεται πίσω από το πιο ανορθόδοξο challenge που έχει σπάσει το Internet


Aν είστε από αυτούς που σκρολάρουν ανελλειπώς στα Social Media, πιθανότατα θα έχετε πέσει πάνω σε ένα αόρατο κουτί, στο οποίο καλούνται να ανέβουν οι χρήστες του Internet.

Τα βίντεο, διάρκειας μόλις λίγων δευτερολέπτων, δείχνουν κορίτσια και αγόρια να έχουν κυριολεκτικά κολλήσει με τη νέα πρόκληση του διαδικτύου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ανέβουν και να κατέβουν ένα αόρατο κουτί. 

Ουσιαστικά οι συμμετέχοντες προσποιούνται ότι ανεβαίνουν σε μια ανύπαρκτη βάση.

Η κίνηση, που φαίνεται λίγο πιο δύσκολη από μια τυχαία κίνηση χορού, έχει μπερδέψει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μερικοί θεατές είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για φάρσα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι απλά χρειάζεται εξάσκηση. 

 

Ας λύσουμε λοιπόν τον μύθο του Invisible box challenge.

 

 


Την απάντηση δίνουν γυμναστές και χορευτές, οι οποίοι ερωτήθηκαν από δημοσιογράφους πώς μπορεί το ανθρώπινο σώμα να επιτύχει κάτι ανάλογο:

Αρχικά, οι γυμναστές εξηγούν ότι δεν πρόκειται για φάρσα και όσοι το κάνουν διαθέτουν πολύ δυνατά πόδια. Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει από ανθρώπους οι οποίοι είναι αγύμναστοι, ενώ όσοι κάνουν πιλάτες και γιόγκα έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν την κίνηση.

Αυτό που χρειάζεται, εξηγούν οι ειδικοί είναι χρόνος και προσπάθεια, ενώ βοηθάει πολύ η εξάσκηση σε ένα πραγματικό κουτί. 

 

 

«Θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε το κουτί στο μυαλό σας» αναφέρει ο Judy John Baptiste, δάσκαλος χορού στο Studio Basement Dance, αφού το να φανταστείτε το κουτί μπροστά σας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από την ίδια την κίνηση.

Πώς θα το κάνετε

Σηκώστε το ένα πόδι που θέλετε να βάλετε στο κουτί. Τεντώστε το ανυψωμένο πόδι και φέρτε το πάνω από το κουτί που έχετε φανταστεί. Στη συνέχεια φέρτε το άλλο πόδι προς τα εμπρός. Όσο γρηγορότερα και ψηλότερα πηδήξετε, τόσο πιο σωστά θα κάνετε το challenge. Κατά τη διάρκεια του άλματος, σιγουρευτείτε ότι είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ανύπαρκτο κουτί και κρατάτε το ένα πόδι πάνω του.

Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το σώμα για να κρατήσετε το ένα πόδι στη θέση του ενώ το δεύτερο κινείται.

Το καταφέρατε;