Shutterstock
Shutterstock
ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Πώς θα απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα δώρα των γιορτών, κερδίζοντας χρήματα


Κάντε το εικόνα: Είναι Χριστούγεννα και μόλις πήρατε στα χέρια σας ένα σωρό μικρότερα και μεγαλύτερα κουτάκια με υπέροχα γιορτινά χρώματα και χρυσαφένιες κορδέλες στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Το unboxing φέρνει απίστευτη χαρά όχι μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους. Τι γίνεται όμως όταν πια έχεις ξετυλίξει την κορδέλα, έχεις σκίσει το πολύχρωμο χαρτί περιτυλίγματος και τελικά ανακαλύπτεις πως το πουλόβερ που σου πήρε η μαμά σου ή το άρωμα που επέλεξε ο μπαμπάς σου, δεν είναι αυτό ακριβώς που φανταζόσουν και λαχταρούσες αλλά κάτι άλλο πολύ μακριά από το γούστο σου που το πιθανότερο είναι πως δεν θα φορέσεις ποτέ; Όσο κι αν δεν σου αρέσει όμως, επειδή δεν θες να τους στεναχωρήσεις και να τους ζητήσεις κάρτα αλλαγής, τα δέχεσαι με κάτι παραπάνω από χαμόγελο. Με αυτή την προσποιητή έκφραση τρομερού ενθουσιασμού.

Τι μπορείς να κάνεις όλα αυτά τα δώρα που δεν θες να κρατήσεις; Πώς να κερδίσεις χρόνο και χρήμα, ενώ ταυτόχρονα θα απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα Χριστουγεννιάτικα δώρα;

Αυτό ήταν το πρόβλημα που απασχολούσε και εμάς γι’ αυτό και αναζητήσαμε τους πιο πρακτικούς ιστότοπους στους οποίους μπορείς να τα πουλήσεις. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία τα οποία σε διευκολύνουν σε αυτό. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο εύκολα και γρήγορα site για να πουλήσεις τα δώρα που δεν θες. Κάνε scroll down και ανακάλυψε τα!

1 Το Εbay

Σίγουρα, γνωρίζετε ήδη το Εbay και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Στην πραγματικότητα μπορείτε να πουλήσετε οτιδήποτε σε αυτό, όμως σας συνιστούμε να το κάνετε κυρίως με έργα τέχνης, κοσμήματα, αναμνηστικά και αντικείμενα ομορφιάς.

Θυμηθείτε πως θα χρειαστεί να ξοδέψετε κάποια χρήματα για να το στείλετε όμως θα εκπλαγείτε από το πόσα είναι να διατεθειμένος να δώσει κάποιος για να τα αποκτήσει.

 

2 Το Vestiaire Collective

Τα ψηφιακά ράφια του είναι γεμάτα από καινούρια αλλά και vintage κομμάτια σχεδιαστών και brands. Έτσι αν έχετε ρούχα που δεν σας ταιριάζουν μπορείτε να τα πουλήσετε εκεί, όπου όλα τα κομμάτια ταυτοποιούνται. Τραβήξτε μια καλή φωτογραφία αυτών που πρόκειται να πουλήσετε και προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε ψώνια.

 

3 Το Gumtree

Το site αγγελιών είναι ιδανικό για να πουλήσετε μικρά έπιπλα, βοηθητικά ή είδη διακόσμησης. Η λειτουργία του είναι πολύ εύκολη και οι υποψήφιοι αγοραστές θα επικοινωνήσουν γρήγορα μαζί σας, αφού το Gumtree είναι πολύ δημοφιλές. Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε σωστά την περιοχή σας.

Shutterstock
Shutterstock

4 Το Freecycle

Aν δεν το έχετε ακούσει, σκεφτείτε πως είναι το καταλληλότερο μέρος για να απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν θέλετε να κρατήσετε, όμως από αυτό δεν μπορείτε να λάβετε χρηματικό αντίτιμο, αλλά στην ουσία χαρίζετε. Καλό είναι να χαρίσετε κομμάτια που λειτουργούν και είναι σε καλή κατάσταση.

 

5 Το Αmazon

Τα καλύτερα είδη που πωλούνται σε αυτό είναι βιβλία. Πόσες φορές δεν έχει συμβεί στις γιορτές να πάρεις δύο αντίγραφα του ίδιου βιβλίου που έγινε best seller ή σου έφεραν κάποιο που έχεις διαβάσει ήδη. Πούλησε το στο μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου πατώντας το sell your stuff.

 

6 To Facebook

Ο πιο αντισυμβατικός τρόπος να πουλήσεις τα δώρα που δεν θες, είναι το νέο εργαλείο του Facebook. Στην αριστερή καρτέλα Fb Tabs μπορείτε να βρείτε την επιλογή «Marketplace», αλλά και «ομάδες αγοραπωλησιών» όπου πατώντας μπορείτε να ανακαλύψετε ομάδες κοντά σας, στις οποίες μπορείτε να πουλήσετε από ρούχα και μικροέπιπλα, μέχρι iphones και αυτοκίνητα!

Shutterstock
Shutterstock