shutterstock.com
shutterstock.com
ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΙ

Βγάζουμε εύκολα 4 δύσκολους λεκέδες από το χαλί μας


Τα χαλιά δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού που προσδίδει χρώμα και ζεστασιά.

Για πολλές γυναίκες- ιδιαίτερα για όσες αγαπούν τη διακόσμηση – αυτά είναι μια πραγματική επένδυση! Αν μάλιστα έχεις δώσει έμφαση στην ποιότητά του και τον κατασκευαστή του, το χαλί μπορεί να κοστίσει πανάκριβα.

Έτσι λοιπόν, ένας λεκές επάνω του μοιάζει με εφιάλτη.

Πριν σε πιάσει πανικός, εμείς σου βρήκαμε τη λύση για πέντε από τους πιο συχνούς λεκέδες που πιθανότατα να σε ταλαιπωρούν.

  • Σοκολάτα

Συχνό φαινόμενο ειδικά για όσες γυναίκες είναι μαμάδες. Για να τη βγάλεις από το χαλί, ξύσε την με ένα μαχαίρι και καθάρισε με απορρυπαντικό για τα πιάτα.

  • Καφές

Απολαμβάνεις χαλαρωτικές στιγμές με τους φίλους σου, αλλά μια λάθος κίνηση στο σερβίρισμα του καφέ μπορεί να φέρει την καταστροφή. Για να αφαιρέσεις τον καφέ, δεν έχεις παρά να καθαρίσεις με απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι.

  • Ποτό

Το αλκοόλ ανήκει και αυτό στους συνήθεις υπόπτους που λερώνουν τα χαλιά. Το μυστικό βρίσκεται και πάλι στο μείγμα απορρυπαντικού για τα πιάτα με ξίδι. Καθάρισε απαλά με ένα πανί. \

  • Λάσπη

Ιδιαίτερα κατά τις βροχερές ημέρες είναι πολύ πιθανό να πατήσει κανείς επάνω στο χαλί και να το γεμίσει με λάσπη. Μην την τρίψεις! Άφησε την να στεγνώσει και καθάρισε τοπικά με την ηλεκτρική σκούπα.