Η (σοκαριστική) πρώτη φορά που θα σου πει εκείνος «όχι» στο σεξ | 0 bovary.gr
Η (σοκαριστική) πρώτη φορά που θα σου πει εκείνος «όχι» στο σεξ | 0 bovary.gr
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΕΞ

Η (σοκαριστική) πρώτη φορά που θα σου πει εκείνος «όχι» στο σεξ


«Οχι, είμαι κουρασμένος». Ή «όχι απόψε δεν έχω όρεξη». Οταν αυτή είναι η απάντηση που λαμβάνει μια γυναίκα από τον σύντροφό της καθώς του ζητά ή κάνει την πτώτη κίνηση για να κάνουν σεξ, τότε, συνήθως, έρχεται ο πανικός.

Ο πρώτος λόγος που μας πιάνει πανικός είναι τα... κοινωνικά πρότυπα. Βάσει αυτών η γυναίκα είναι αυτή που... επιτρέπεται να αρνηθεί το σεξ. Από την άλλη, ο άνδρας, απλά, δεν γίνεται να αρνείται το σεξ. Ο άνδρας θέλει πάντα και όλη την ώρα σεξ, όπως οι σκύλοι έχουν όλη την ώρα  όρεξη για παιχνίδι. 

Οταν, λοιπόν, ένας άνδρας λέει όχι, όταν τους ζητάς σεξ, τι μπορεί αυτό να σημαίνει; Επειδή οι γυναίκες δεν έχουμε τις απαντήσεις για τα πάντα, ψάξαμε τις απαντήσεις στα λεγόμενα ανδρών. 

«Αν πω ότι είμαι πολύ κουρασμένος για να κάνω σεξ, το λέω γιατί πραγματικά νιώθω τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν, γιατί νιώθω ότι πραγματικά δεν θα καταφέρω  να κάνω σεξ. Δεν έχει να κάνει με το πόσο ποθητή νιώθω την κοπέλα», αποκαλύπτει ένας 26χρονος. 

Μαζί του συμφωνεί και ο κολλητός του εξηγώντας ότι είναι ζήτημα αντοχής και υπερηφάνειας. «Οταν ένας άνδρας λέει ότι είναι κουρασμένος ουσιαστικά εννοεί ''είμαι πολύ κουρασμένος για να κάνω καλό σεξ '' και όχι ''είμαι πολύ κουρασμένος για να κάνω σεξ''. Το σεξ απαιτεί δυνάμεις. Εκτός και αν είσαι εγωιστής και δεν σε ενδιαφέρει πώς θα περάσει η κοπέλα σου», εξηγεί.  

Ενας άλλος άνδρας πάλι εξηγεί ότι οι νύχτες χωρίς σεξ δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό για τη σχέση. Αντιθέτως, είναι ένας τρόπος να γνωριστεί ένα ζευγάρι καλύτερα. 

Αυτές οι απόψεις, εξηγήσεις ανδρών αφορούν την.... καλή περίπτωση. Υπάρχει, όμως, πάντα και η κακή. 

Ενας 30άρης εξηγεί:«Οντως, το να να πεις ''είμαι κουρασμένος για σεξ'' μερικές φορές αποτελεί μέρος της στρατηγικής για.... (s)exit . Οταν δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να προχωρήσει αυτή η σχέση θα βρω μια δικαιολογία να αποφύγω το σεξ. Και ναι, το επόμενο διάστημα θα βρω μια δικαιολογία για να χωρίσω. Το σεξ προκαλεί συναισθήματα στις γυναίκες και ένας τρόπος να κόψεις το δέσιμο είναι και αυτός. 

Με λίγα λόγια υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για το... μήνυμα που σου στέλνει με την άρνησή του να κάνετε σεξ: Η μία περίπτωση είναι να σε νοιάζεται πολύ και η άλλη απλά ότι ψάχνει τρόπο να την κάνει. Εσύ πώς μπορείς να ξεχωρίσεις τι κρύβει μέσα του ο φίλος σου; 

Τα πράγματα είναι απλά: 

  • Πρώτη περίπτωση, σε νοιάζεται υπερβολικά

Αν παραμένει ευγενικός μαζί σου, ενδιαφέρεται για σένα και σε όλα τα υπόλοιπα συμπεριφέρεται φυσιολογικά, συνεχίζεται να ζείτε σαν φυσιολογικό ζευγάρι δηλαδή, ίσως απλά αυτή την περίοδο είναι πραγματικά κουρασμένος και θέλει να ρίξει ρυθμούς γενικότερα. 

  • Δεύτερη περίπτωση,  ψάχνει τρόπο να την κάνει 

Αν από την άλλη απομακρύνεστε γενικότερα, τότε πραγματικά κάτι συμβαίνει ή κάτι άλλο σκέφτεται. Αντί να κάνει σεξ με... μισή καρδιά, το αποφεύγει με σκοπό σιγά σιγά να διαλύσει τη σχέση. 

Σε κάθε περίπτωση ο πιο απλός τρόπος για να μάθεις τι συμβαίνει με τον δικό σου άνδρα είναι να τον ρωτήσεις. Με ψυχραιμία και ηρεμία να του θέσεις το θέμα που σε απασχολεί.... Οτι θα σου αποκαλύψει την αλήθεια δεν στο εγγυώμαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις... 

πους που θα νιώσουν πληρότητα. Αν δεν ρωτήσεις τι ακριβώς του συμβαίνει, δεν θα μάθεις ποτέ τι κρύβει στο μυαλό του.

TAGS