Ex stories: 3 μαθήματα που μπορείς να πάρεις από έναν πρώην | 0 bovary.gr
Ex stories: 3 μαθήματα που μπορείς να πάρεις από έναν πρώην | 0 bovary.gr
ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

Ex stories: 3 μαθήματα που μπορείς να πάρεις από έναν πρώην


Τι είναι ο πρώην ή αλλιώς ex; Σίγουρα όχι κάποιος ήρωας από τα παραμύθια, αλλά ένας άνθρωπος που μπήκε στη ζωή σου για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στο τέλος όμως πέρασε την πόρτα της εξόδου. Κατείχε λοιπόν μια ιδιότητα – στο παρελθόν – και τώρα την έχει χάσει.

Το παρελθόν λοιπόν δεν μπορεί παρά να είναι ένα κομμάτι του ίδιου σου του εαυτού και της ζωής σου. Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αν τον χώρισες εσύ ή εκείνος. Αυτά είναι ελαφρώς εγωιστικά. Δεν έχει νόημα αν το τέλος ήρθε με πολιτισμένη κουβέντα ή αν σας άκουσε όλο το οικοδομικό τετράγωνο της γειτονιάς σου. Ούτε ποιος από τους δυο σας υπέφερε περισσότερο.

Σημασία έχει ότι σου άφησε αναμνήσεις και ενθύμια, όχι βέβαια εκείνα τα άψυχα αντικείμενα που συχνά θα κοιτάζεις και θα κλαις για τις κοινές σας στιγμές. Μιλάω για εκείνο το μπαούλο που κρύβεις στην ψυχή σου και που τώρα πια, μετά τον χωρισμό έχει γίνει ακόμα πιο πλούσιο.

Άνοιξε το και θα βρεις έναν ολόκληρο θησαυρό, γιατί ο πρώην σου...

...σού δίδαξε πως δεν πρέπει να γίνεσαι έρμαιο καμίας σχέσης, αντιθέτως πρέπει να κρατάς το χαρακτήρα σου, να εκφράζεσαι όποτε θέλεις και όπως θέλεις. Με λίγα λόγια να δίνεσαι όχι να σκορπίζεσαι.

...σε έκανε να καταλάβεις πως η μόνη ερωτική σχέση που πρέπει να αποδέχεσαι είναι εκείνη στην οποία χωράνε δύο μόνο, όχι τρεις ή τέσσερις. Οι υποχωρήσεις σου λοιπόν ως προς το πόσο ελεύθερα μπορεί να ζει το άλλο σου μισό πρέπει να μειωθούν, για να μην πληγωθείς ποτέ ξανά.

...κατάφερε να σε κάνει να αναθεωρήσεις ως προς τη λανθασμένη σου άποψη ότι ο άνθρωπος αλλάζει. Κανένας δεν αλλάζει! Όχι τόσο, όσο εσύ φαντάζεσαι τουλάχιστον. Ελάχιστα ελαττώματα απλά διορθώνονται.