shutterstock
shutterstock
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οδηγός για να οργανώσεις το ψυγείο σου


Το ψυγείο είναι μια από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές μέσα στην καθημερινότητα, αλλά η κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό ισοδυναμεί σχεδόν πάντοτε με αυτό που ορίζεται ως χάος, αρκεί να σκεφτείτε πόσες φορές το ανοίξατε και αντικρίσατε κάποια ξεχασμένη ανοικτή κονσέρβα ή ένα χαλασμένο φρούτο.

Ομως οι ξεχασμένες τροφές δεν είναι το μόνο πρόβλημα αυτής της συσκευής, αφού η αποδιοργάνωση προκαλείται από τάπερ με ακαθόριστο μέγεθος, σακουλάκια και συσκευασίες που τοποθετούνται σε τυχαίες θέσεις.

Πριν κλείσετε την πόρτα του με απογοήτευση, σας προτείνουμε τρεις έξυπνους τρόπους για να το οργανώσετε. Απαιτούν ελάχιστο χρόνο και θα κάνουν το ψυγείο σας πιο λειτουργικό και πρακτικό.

  • Οργάνωση με είδη γραφείου

Αφού βάλετε τα τρόφιμα σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς, χρησιμοποιείστε πλαστικές θήκες για χαρτιά ή περιοδικά και βάλτε τα μέσα σε αυτές. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε ετικέτα επάνω σε κάθε θήκη, στην οποία θα βρίσκεται σημειωμένο το είδος της τροφής, αλλά και η ημερομηνία αγοράς / λήξης.

  • Το ένα επάνω στο άλλο

Χρησιμοποιείστε τετράγωνα καλάθια για την αποθήκευση των τροφίμων και μην ξεχνάτε ότι όταν τα τοποθετείτε σε στοίβες, αυτό λειτουργεί πάντοτε καλύτερα στην τακτοποίηση και την οργάνωση του ψυγείου.

  • Ready to cook

Θέλετε να κερδίσετε χρόνο και ως προς το μαγείρεμα; Κάντε το συνδυασμό των τροφών που θέλετε - πρωτεϊνη, λαχανικά και καρυκεύματα - και βάλτε τις τροφές σε ένα σακουλάκι στο οποίο θα αναγράφεται και η εκάστοτε συνταγή. Αυτά τα σακουλάκια μπορούν να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη.

Το παρακάτω βίντεο είναι βοηθητικό: