Πράσινο
Η χλωροφύλλη είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, που βρίσκεται σε όλα τα πράσινα λαχανικά και έχει αντικαρκινικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, τα πράσινα φρούτα και λαχανικά περιέχουν λουτεΐνη, η οποία είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Παράλληλα, τα πράσινα φύλλα των λαχανικών περιέχουν καροτινοειδή, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία αντιμετωπίζουν με φυσικό τρόπο τις φλεγμονές. Τέλος, πολλές πράσινες τροφές περιέχουν ασβέστιο, το οποίο βοηθά να αποκτήσεις γερά κόκκαλα και δόντια, ενώ παράλληλα ενισχύει την όραση. Συνιστάται να καταναλώνεις τουλάχιστον μία μερίδα την ημέρα φύλλα από πράσινα λαχανικά.
Οι Καλύτερες Πράσινες Τροφές: λαχανίδα, σπανάκι, μπρόκολο, πράσινες πιπεριές.
Μπλε
Πολλές από αυτές τις τροφές περιέχουν ανθοκυανόνες και φαινολικές ενώσεις, δύο ισχυρά φυτοχημικά, τα οποία, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, έχουν αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι λοιπόν, μπορούν να προστατέψουν τα αιμοφόρα αγγεία, τους χόνδρους των αρθρώσεων, τους τένοντες και τους συνδέσμους από φθορές, ενώ περιορίζουν την ανάπτυξη καρκίνου. Ακόμη, ενισχύουν τη μνήμη και βελτιώνουν την κατάσταση του ουροποιητικού.
Οι Καλύτερες Μπλε Τροφές: μούρα, μαύρα σταφύλια.
Μοβ
Το λουλακί και το βιολέ χρώμα στα τρόφιμα φανερώνει αφθονία αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτές οι τροφές μάχονται ενάντια στο οξειδωτικό στρες, έναν από τους βασικούς παράγοντες, που οδηγούν στη γήρανση. Επίσης, περιέχουν υψηλά επίπεδα ρεσβερατρόλης, ουσίας την οποία οι ειδικοί θεωρούν υπεύθυνη για τη μείωση των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Οι Καλύτερες Μοβ Τροφές: μελιτζάνα, δαμάσκηνο, μαύρη κορινθιακή σταφίδα.