12 εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν γνώριζες | 0 bovary.gr
12 εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν γνώριζες | 0 bovary.gr
ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

12 εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν γνώριζες


Οδοντόκρεμα. Τη χρησιμοποιείς καθημερινά για να καθαρίσεις, να απολυμάνεις, να προστατεύσεις τα δόντια σου και να τα κάνεις ακόμα πιο λευκά.

Είναι ο σύμμαχος σου για την καλή υγεία και τη φρεσκάδα της στοματικής σου κοιλότητας.

Το ήξερες όμως, ότι αυτό το προϊόν συνδέεται και με κάποιες περίεργες οικιακές και όχι μόνο χρήσεις, που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τη βρομιά εύκολα, γρήγορα και φυσικά οικονομικά;

Μάθε πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και τέσταρε τις ικανότητες της από σήμερα κιόλας!

  • Εξαφανίζει τα σπυράκια

Η οδοντόκρεμα μπορεί να συρρικνώσει ένα πολύ ενοχλητικό σπυράκι και να μειώσει τη φλεγμονή στο σημείο, αρκεί να βάλεις λίγη ποσότητα από το προϊόν τοπικά και να το αφήσεις να στεγνώσει, όσο απολαμβάνεις τον ύπνο σου. Την επόμενη μέρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πλένεις το πρόσωπο σου με άφθονο νερό. Μην ξεχάσεις να φορέσεις την ενυδατική σου κρέμα.

  • Απομακρύνει τα σημάδια από το μανό

Πολλές φορές θα έχεις παρατηρήσει, ότι παρότι χρησιμοποιείς αρκετό ασετόν για να ξεβάψεις τα νύχια σου, το συγκεκριμένο προϊόν εξακολουθεί να αφήνει επάνω σε αυτά τα σημάδια από το χρώμα του μανό. Πάρε λίγη ποσότητα λευκαντικής οδοντόκρεμας, άπλωσε την στα νύχια και βούρτσισε τα όπως θα έκανες με τα δόντια σου.

  • Ανακουφίζει από μικρό κάψιμο

Αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση της γιαγιάς! Αν καείς κατά λάθος με μαγειρικό σκεύος και δεν έχεις κάποια φαρμακευτική κρέμα, προτίμησε λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας, που θα ανακουφίσει αμέσως την περιοχή και να σου χαρίσει το αίσθημα της δροσιάς.

  • Απομακρύνει τις μυρωδιές του φαγητού από τα χέρια

Στην περίπτωση που πέρασες όλη σου την ημέρα στην κουζίνα, μαγειρεύοντας συνταγές για τους αγαπημένους σου φίλους αλλά τώρα τα χέρια σου μυρίζουν σκόρδο ή κρεμμύδι, μπορείς να κάνεις απολέπιση ( βασικά να τα τρίψεις) με λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας. Ετσι, θα τα καθαρίσεις τόσο από μυρωδιές όσο και από υπολείμματα τροφών.

  • Γυαλίζει τα ασημικά σου

Εχεις καιρό να φορέσεις τα ασημικά σου, αλλά τώρα που το θυμήθηκες σαν να έχουν χάσει λίγο τη «ζωντάνια» τους; Βάλε λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας σε μια παλιά σου οδοντόβουρτσα και τρίψε τα απαλά για να διώξεις την όποια βρομιά. Μετά, ρίξε τους άφθονο νερό και γυάλισε τα με ένα στεγνό πανί.

  • Κάνει τα αθλητικά σαν καινούρια

Αν τα αθλητικά σου παπούτσια δεν είναι τόσο καθαρά όσο θα ήθελες, γιατί τα φοράς πολύ συχνά ενώ γυμνάζεσαι και το πλυντήριο δεν κάνει τίποτα, τότε άπλωσε λίγη ποσότητα λευκαντικής οδοντόκρεμας στο σημείο όπου έχουν λεκιαστεί και τρίψε με ένα καθαρό πανί. Μετά ξέβγαλε με λίγο νερό και θα είναι ολόλευκα!

  • Γυαλίζει τους προβολείς του αυτοκινήτου

Αν το αυτοκίνητο σου είναι το βασικό σου μέσο μετακίνησης, τότε ξέρεις πολύ καλά τι θα πει σκόνη και βρωμιά επάνω του, πόσο μάλλον όταν αυτή συγκεντρώνεται στους προβολείς. Για να λάμψουν και πάλι, άπλωσε λίγη οδοντόκρεμα επάνω σε υγρό απορροφητικό χαρτί και τρίψε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

  • Εξομαλύνει τις γρατζουνιές επάνω σε ρολόγια και τηλέφωνα

Πριν σκεφτείς να πετάξεις το ρολόι ή το κινητό σου, χρησιμοποίησε την οδοντόκρεμα για να εξομαλύνεις τις αντιαισθητικές γρατζουνιές που υπάρχουν επάνω τους.

  • Διώχνει την θολούρα από τα προστατευτικά γυαλιά

Και μιλάμε για αυτά της κολύμβησης, του σκι ή των καταδύσεων. Μπορείς να τα προστατεύεις από τη θολούρα, αν απλώσεις μια λεπτή στρώση από την οδοντόκρεμα πάνω τους και τα καθαρίσεις με ένα πανί.

  • Καθαρίζει τους λεκέδες από τη βαφή μαλλιών

Οταν βάφεις τα μαλλιά σου είναι πολύ πιθανό να γεμίσουν τα χέρια σου λεκέδες από τις χρωστικές των προϊόντων. Το ίδιο μπορεί να πάθει και το δέρμα στο μέτωπο, αλλά και στα αυτιά. Πώς μπορείς να τους απομακρύνεις; Τρίβοντας το δέρμα με οδοντόκρεμα!

  • Κάνει το νεροχύτη του μπάνιου να λάμπει

Τρίψε λίγη οδοντόκρεμα με το σφουγγάρι των πιάτων στο νεροχύτη του μπάνιου ή και της κουζίνας και θα τα δεις να λάμπουν, ενώ απομακρύνεται κάθε ίχνος δυσοσμίας.

  • Λευκαίνει το πληκτρολόγιο

Εαν το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου είναι λευκό, τότε σίγουρα λερώνεται πολύ πιο συχνά από ότι θα περίμενες. Μπορείς να το κάνεις σαν καινούριο, αποσυνδέοντας τη συσκευή και καθαρίζοντας το με οδοντόκρεμα και ένα πανί.