shutterstock
shutterstock
ΚΑΝΕ ΤΑ ΝΑ ΛΑΜΨΟΥΝ

Τι δεν κάνεις σωστά και δεν λάμπουν τα ποτήρια του κρασιού

Κρυστάλλινα ή γυάλινα σας συντροφεύουν σε ορισμένες από τις πιο ξέγνοιαστες και ευχάριστες στιγμές σας.

Στο δείπνο με τους καλεσμένους σας, στη βεράντα κάτω από το φως του φεγγαριού, το χειμώνα δίπλα στο αναμμένο τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα.

Τα ποτήρια κρασιού φιγουράρουν στη βιτρίνα του συνθέτου σας και είναι πολύτιμα για κάθε οικοδέσποινα.

Γνωρίζατε όμως ότι το πλύσιμο τους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να τα καταστρέψει;

Διαβάστε τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε, για να μείνετε μακριά από ατυχήματα την επόμενη φορά.

  • Το κρατάτε από τη βάση του

Πρόκειται για το πιο ευαίσθητο μέρος του ποτηριού. Όταν το κρατάτε κάτω από τη βρύση, είναι καλύτερο να το πιάνετε από το πάνω μέρος του, αφού είναι πιο στιβαρό. Ετσι μειώνετε και τις πιθανότητες να σας γλιστρήσει.

  • Το πλένετε με καυτό νερό

Θέλετε να καθαρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα για το λόγο αυτό προτιμάτε το καυτό νερό, όμως αυτό ίσως προκαλέσει κάποιο ράγισμα που θα είναι επικίνδυνο και για τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε χλιαρό.

  • Χρησιμοποιείτε καθαριστικό πιάτων με άρωμα

Ποια νοικοκυρα δεν λατρεύει το άρωμα λεμονιού και της φρεσκάδας επάνω στα πιάτα και τα ποτήρια; Ομως στην περίπτωση αυτή των ποτηριών για κρασί, το άρωμα είναι πιθανό να επηρεάσει τις γεύσεις από την ποικιλία που θα σερβίρετε.

  • Το αφήνετε να στεγνώσει μόνο του

Ισως η πιο εύκολη λύση για εσάς, όμως το νερό μπορεί να αφήσει κηλίδες επάνω στα ποτήρια. Καλό θα ήταν να τα σκουπίσετε με μια πετσέτα ή πανάκι με μικροΐνες.

 

pexels.com
pexels.com