Instagram /hm_home & Instagram /zarahome
Instagram /hm_home & Instagram /zarahome
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Λινό: Το πιο «δροσερό» ύφασμα της σεζόν είναι και πάλι στη μόδα


Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές διαφορετικές ιδέες για να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι σας προσαρμόζοντας το σε κάθε εποχή του χρόνου, αλλά αυτό το στιλ θα σας χαρίσει μεγαλύτερη άνεση από ποτέ.

Αρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, το λινό, ένα από τα πιο αρχαία υφάσματα, είναι πολύ αγαπητό στη βιομηχανία της μόδας, όμως φέτος, βγαίνει από τα όρια αυτά και γίνεται ο πρωταγωνιστής στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Δεν είναι μόνο όμορφο και στιλάτο. Είναι διαχρονικό και κομψό. Αέρινο και «δροσερό» μπορεί να «φορεθεί» σε κάθε γωνιά, για να χαρίσει ένα ανάλαφρο touch στην ατμοσφαίρα και να κάνει το περιβάλλον ακόμα πιο κόζι και φιλικό για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Πολυτελές, χωρίς να φαίνεται στημένο, αλλά ταυτόχρονα γήινο. Στοιχείο της ρουστίκ γοητείας, κυριαρχεί σε ουδέτερες αποχρώσεις και συνδυάζεται όχι μόνο με παστέλ αλλά και έντονους τόνους.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε προτάσεις που θα σας εμπνεύσουν.

Στην κρεβατοκάμαρα

Ενα καταφύγιο προσωπικό για τις τελευταίες ώρες τις ημέρας. Ο χώρος στον οποίο τα συναισθήματα που μας αναπτύσσονται θα πρέπει να είναι μόνο ευχάριστα και θετικά, για να μας χαλαρώνει, να μας εμπνέει, να μας ξεκουράζει. Τα ουδέτερα χρώματα του λινού δεν θα φέρουν τη μονοτονία, αντιθέτως θα ανανεώσουν το δωμάτιο. Επιλέξτε το για τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, ακόμα και για τον κρεβατόγυρο.

 

 

 

 

 

Στα παράθυρα

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων χαρακτηρίζουν τις κουρτίνες ως «ρούχο» του σπιτιού και αυτό γιατί από μόνες τους μπορούν να στολίσουν κάθε δωμάτιο και να του αλλάξουν την εικόνα, ανάλογα με το ύφασμα, το χρώμα και το μοτίβο τους. Το καλοκαίρι δίνει την ευκαιρία να κατεβάσετε τις παλιές κουρτίνες και να κρεμάσετε τις λινές, που επιτρέπουν πάντοτε στο φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

 

 

Στο σαλόνι

Ο χώρος που φιλοξενεί εσάς και τους καλεσμένους ή την οικογένεια σας και σας χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, πρέπει να διατηρείται κομψός και να προκαλεί το αίσθημα της ηρεμίας και της ελευθερίας. Μπορείτε να εξυπηρετήσετε τόσο το ντιζάιν, όσο και τις ανάγκες σας αυτές διαλέγοντας το λινό ύφασμα για το κάλυμμα του καναπέ, αλλά και τα μαξιλάρια του και να δημιουργήσετε μια μίνιμαλ αισθητική που θα σας γοητεύσει. Το λευκό, το ανοιχτό ή σκούρο γκρι, το εκρού, το μπλε και το σιέλ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων και συνδυάζονται με χρώματα και άλλες υφές, ακόμα και με δέρμα.

 

 

 

 

 

 

 

Στην τραπεζαρία

Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό ντεκόρ στην τραπεζαρία σας με μια και μόνο λεπτομέρεια: το λινό ύφασμα. Χρησιμοποιήστε ροζ, εκρού ή γκρι λινά τραπεζομάντιλα και πετσέτες φαγητού, ακόμα και ράνερ και «παντρέψτε» τα με βίντατζ σερβίτσια και φρέσκα λουλούδια, αν επιθυμείτε μια ρομαντική πινελιά.