Όταν η συζήτηση έρχεται στο ιταλικό φαγητό και τα παραδοσιακά γλυκά της γειτονικής χώρας, αυτόματα μια από τις πρώτες λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό είναι... τιραμισού!
Φρέσκο, δροσερό, με ιδιαίτερη, μεστή γεύση που σε ταξιδεύει, το τιραμισού είναι η επιτομή της ιταλικής γαστρονομίας και μετρά εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο. Σπάνια θα ακούσουμε ποτέ κάποιον να λέει: δε μου αρέσει το τιραμισού.
Τον περασμένο Μάρτιο, η ιταλική εταιρία Galbani μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για το μεγαλύτερο σε μήκος τιραμισού στον κόσμο και ψάχνοντας στο YouTube, είδαμε δημοσιευμένη τη δική τους εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού, με την οποία θα συμφωνούσε κάθε Ιταλίδα μαγείρισσα!
Υλικά:
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 6 αβγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 10 ml λικέρ
- 300 ml καφέ εσπρέσσο
- 300 γρ, ολόκληρα μπισκότα σαβαγιάρ
Παρασκευή:
Διαχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέστε 70 γραμμάτια ζάχαρης. Με το μίξερ ανακατέψτε τα υλικά, ώστε να βγει ένα αφρώδες και ομοιογενές μείγμα.
Στο ίδιο μπολ, προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά, ώστε να βγει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.