Ποιος δεν αγαπάει τις τραγανές πατάτες φούρνου; Είναι σχεδόν παράδοση να τις τρώμε κάθε Κυριακή με ψητό κοτόπουλο ή κρέας.
Είναι ωστόσο δύσκολο να φτιάξουμε την τέλεια ψητή πατάτα. Ιδιαίτερα τραγανή εξωτερικά και αφράτη στη μέση.
Υπάρχει όμως ένα μυστικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει να τις πετύχετε σωστά. Εκτός του ότι είναι ένα συστατικό γεμάτο πρωτεΐνες και ένα βασικό συστατικό για τη ζαχαροπλαστική, απογειώνει τη γεύση της ψητής πατάτας.
Ο λόγος για το ασπράδι των αυγών. Το συστατικό αυτό λειτουργεί ως συνδετικός παράγοντας και ενισχύει την τραγανότητα.
Ο σεφ Fan Kluger, συγγραφέας του Chasing Flavor, αποκαλύπτει στην βρετανική express πως περιχύνει τις πατάτες με ασπράδι αυγών πριν τις βάλει στον φούρνο. Τις περιγράφει ως ένα «διαφορετικό είδος τραγανότητας, μια λεπτή τραγανότητα- σαν μικρά μπαλόνια άμυλου που σκάνε όταν τα δαγκώνεις».
Πώς να φτιάξετε τραγανές πατάτες στον φούρνο
Πρώτα απ' όλα, ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Στη συνέχεια, χτυπήστε μερικά ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.