NiDo: Το νέο γαστρομπάρ του Νίκου Θωμά
NiDo: Το νέο γαστρομπάρ του Νίκου Θωμά
ΓΑΣΤΡΟΜΠΑΡ

NiDo: Για δροσερά cocktails και στρείδια tempura στο κέντρο της Αθήνας


Από τις πιο αγαπημένες μας τάσεις είναι τα μαγαζιά που συνδυάζουν το ποτό με εκλεκτό φαγητό σε ένα όμορφο περιβάλλον.

To γαστρομπάρ του βραβευμένου σεφ Νίκου Θωμά, στο Κολωνάκι, ήρθε για να αλλάξεις τις συνήθειες μας προσφέροντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε ένα χώρο όπου παντρεύει μοναδικό το ποτό, το φαγητό και τη μουσική.

Πώς θα σας φαινόταν αν θέλατε να συνδυάσετε το ποτό με το φαγητό σας απολαμβάνοντας δροσερά cocktails με στρείδια tempura και γλάσο sweet chilly; Ή ένα κρασί με βάφλα μπακαλιάρου ή πατατόψωμο με αντζούγιες, λαρδί και chimichurri;

Αυτά τα ενδιαφέροντα παντρέματα συμβαίνουν στο γαστρομπάρ NiDo Athens του βραβευμένου σεφ Νίκου Θωμά – πολλοί τον γνωρίζετε ως Food& Beverager στο Master Chef -που έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες σε ένα στενό σε κοντινή απόσταση από τη πλατεία Κολωνακίου.

Διαφοροποιώντας το «Simul» από το «NiDo» κι ακολουθώντας μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο νέο του εγχείρημα ο patron-chef ήθελε να εστιάσει σε ένα χώρο όπου μπορείτε να το επισκεφτείτε μετά τη δουλειά σας ή για μια βραδινή έξοδο συνδυάζοντας ωραίες μουσικές, ποτό και φαγητό- το οποίο σίγουρα δεν θα ήταν οι κλασικές επιλογές με σαλάτα, φιλέτο κοτόπουλο που βρίσκουμε συνήθως ως συνοδευτικά ποτού.

Ο ίδιος δεν θέλει να βάλει κάποια συγκεκριμένη ταμπέλα, όπως χαρακτηριστικά θα μου αναφέρει «δεν είναι ούτε μπαρ, ούτε εστιατόριο. Το motto μας είναι «τρώμε -πίνουμε καλά και περνάμε καλά». Στη δική του «φωλιά», στα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού, πρώτο λόγο έχει να αφήσετε πίσω το άγχος της καθημερινότητας, να απολαύσετε τη στιγμή με ένα ωραίο ποτό και να το συνδυάσετε με κάτι γευστικό που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας.

Ο Νίκος Θωμάς στην ανοικτή κουζίνα του «NiDo Athens» που είναι ένας από τους 4 συν-ιδιοκτήτες.

Την industrial ατμόσφαιρα με με funky επιρροές εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας Στράτος Χιωτέλης δίνοντας έμφαση στο εσωτερικό χώρο με φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα σε ακατέργαστη μορφή, vintage πλακάκια και πατιναρισμένους τοίχους που σε ταξιδεύουν στη φθορά του χρόνου, και από την άλλη κόκκινα γυαλιστερά πλακάκια και neon επιγραφές που προσδίδουν ένταση και μια πιο σύγχρονη funky διάθεση.

Το μενού του NiDo ανανεώθηκε πρόσφατα κι πλέον έχουν μπει πιο φθινοπωρινά πιάτα, ενώ τα best seller μύδια παραμένουν σταθερά στον κατάλογο έχοντας να επιλέξετε 4 διαφορετικές εκδοχές: με ζωμό χωριάτικης και πίκλα κρεμμύδι μέχρι tempura με γλάσο sweet chilli που είναι απλά υπέροχο γευστικά για να το συνοδέψετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τα στρείδια είναι φυσικά με το χέρι, ενώ για τα υπόλοιπα πιάτα του μενού θα σας φέρουν λαβίδα.

Από τα πιάτα που ξεχώρισα είναι το συγκλονιστικό πατατόψωμο με αντζούγιες, λαρδί και chimichurri -μπήκα στο πειρασμό κι έφαγα δύο κομμάτια – το καλαμάρι που έρχεται σε λεπτές φέτες, το μοσχάρι tartare από βιολογικό φιλέτο, μαγιονέζα bonito, καραμελωμένο κρεμμύδι και σκόνη πορτσίνι -το συγκεκριμένο πιάτο θα μπορούσα να το πάρω ως κυρίως και να μην το μοιραστώ με κανέναν – και η βάφλα μπακαλιάρου που στην αρχή η γεύση μου ήταν λίγο ασυνήθιστη, αλλά με κέρδισε στη δεύτερη μπουκιά.

Η πατατόπιτα
Βάφλα μπακαλιάρου

Δεν είναι μόνο αυτές οι επιλογές στο μενού που προτιμότερο είναι πάρετε πιάτα για τη μέση προκειμένου να απολαύσετε περισσότερες επιλογές. Στο γαστρομπάρ του Νίκου Θωμά η τηγανιτή πατάτα είναι τερίνα πατάτας με μαγιονέζα τρούφας και κρόκο, το μπρόκολο έρχεται σε μορφή tempura και οι επιλογές σε σουβλάκια είναι μεταξύ άλλων από κουνουπίδι, ψάρι ημέρας ή tsukune κοτόπουλου.

Η πανσέτα

Στο μενού θα βρείτε μόνο μία επιλογή για επιδόρπιο και είναι εξαιρετική: γαλατόπιτα με φρέσκο γάλα, καραμελωμένη σκόνη γάλακτος και μούρα. Και μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μόνη της τη γαλατόπιτα όμως ο συνδυασμός με τα μούρα δίνει το πιο φίνο γευστικό αποτέλεσμα για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η βραδιά.

NiDo Athens, Λεβέντη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 7250 226





SHARE