Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας και δεν χάνουμε ευκαιρία να γευτούμε ένα λαχταριστό κομμάτι.
Η χώρα μας είναι πλούσια σε ιδιαίτερες συνταγές και παραδοσιακά πιάτα, τόσο αλμυρά όσο και γλυκά.
Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά που φτιάχνουμε στο σπίτι και απολαμβάνουμε ζεστά είναι οι λουκουμάδες. Με μέλι, κανέλα, καρύδια κ.α. είναι το επιδόρπιο των γιορτών.
Ψάχνοντας για παραλλαγές του αγαπημένου μας πιάτου, βρήκαμε ένα που ακούει στο όνομα «σβίγγος» ή «σβίγκος».
Οι σβίγγοι είναι αφράτα μπαλάκια ζύμης όπως οι δικοί μας λουκουμάδες ή τα γαλλικά choux.
Προέρχονται από τη νησιωτική Ελλάδα και αποτελούν το γλυκό των ναυτικών.Δεν είναι νηστίσιμοι όπως οι κλασσικοί λουκουμάδες, αλλά περιέχουν βούτυρο και αυγά.
Βρήκαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ, εγγονού του μεγάλου σεφ από τη Σίφνο, και σας την παρουσιάζουμε.