Φωτογραφία: shutterstock

Σκορδόψωμα με μοτσαρέλα -Έτοιμα σε 1 λεπτό

Αυτές τις ημέρες έχουν μπει τα χειμερινά κρύα και όσο να ναι προτιμάμε να καθόμαστε σπίτι και να μαγειρεύουμε νόστιμες λιχουδιές.

Ψάχνοντας για λαχταριστές ιδέες για αλμυρά σνακ και ορεκτικά πέσαμε πάνω σε μία συνταγή στην ιστοσελίδα oikalyteres-syntages.gr για λαχταριστό σκορδόψωμο σε μπαγκέτα με λιωμένη μοτσαρέλα.

Πρόκειται για μια απίθανη ιδέα για εύκολο και γρήγορο ορεκτικό. Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, με απλά υλικά και είναι τέλειο για να το απολαύσεις τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.

Υλικά

  • 100 γρ βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μοτσαρέλα τριμμένη για το γαρνίρισμα
  • 1 μπαγκέτα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την μπαγκέτα σε 4 φέτες η σε φετάκια.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για το σκορδοβούτυρο.
  • Αλείφουμε τις μπαγκέτες, γαρνίρουμε με μοτσαρέλα και με ρίγανη και ψήνουμε στους 175 C, για 10 λεπτά να γίνουν τραγανές και να λιώσει η μοτσαρέλα.
  • Κόβουμε την κάθε μπαγκέτα στην μέση και σερβίρουμε

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: