H αποστομωτική απάντηση μιας γυναίκας στο χλευασμό για τη διαφορά βάρους με τον σύντροφό της | 0 bovary.gr
H αποστομωτική απάντηση μιας γυναίκας στο χλευασμό για τη διαφορά βάρους με τον σύντροφό της | 0 bovary.gr
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ

H αποστομωτική απάντηση μιας γυναίκας στο χλευασμό για τη διαφορά βάρους με τον σύντροφό της


Tην Πρωτοχρονιά η Melissa Gibson από το Κεντάκι πόζαρε με τον σύντροφό της, Johnathan θέλοντας να εκφράσουν τον έρωτά τους.

Το 2017 ήταν η χρονιά που έφερε τον έναν στη ζωή του άλλου και το 2018 τους βρήκε μαζί. Μόνο που για κάποιους διαδικτυακούς χρήστες η εικόνα του ζευγαριού έφερε σχόλια αμφισβήτησης και χλευασμού: γιατί για κάποιους ο έρωτας έχει μάλλον συγκεκριμένο καλούπι.

Σε αυτό το καλούπι η Melissa δεν θα ήθελε να μπει ποτέ. Αν για κάποιους το σώμα της body-positive ακτιβίστριας Melissa βρίσκεται σε δυσαρμονία με το σώμα του συντρόφου της, αυτό είναι κάτι που δεν την αφορά.

Ομως, η κριτική έχει και τα όριά της. Και η Melissa με μια ανάρτησή της θέλησε να τα βάλει.

Η απάντηση σε όσους κατέκριναν την σχέση αυτού του ζευγαριού, ήρθε με μια δημοσίευση στο Instagram που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν δίνει άλλα περιθώρια για bullying. H Μelissa έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς της με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος του καθενός να «είναι αυτό που είναι» χωρίς να δίνει εξήγηση. Το να αγαπάς το σώμα σου, είναι ένας από τους δρόμους που σίγουρα θα σε οδηγήσει σε μια απολαυστικότερη ζωή. 

Το μήνυμα της Melissa, αξίζει να το διαβάσεις:

 

«To να τραβάς μια φωτογραφία φορώντας ένα αστραφτερό φόρεμα και να ποζάρεις δίπλα από τον άνδρα που αγαπάς κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να σχολιάσουν το σώμα σου, να αμφισβητήσουν την σχέση σου, να κριτικάρουν τον σύντροφό σου επειδή σ’αγάπησε. (...) Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον έρωτά μας, για τον δικό μας «χώρο», για το δικαίωμά μας να προβάλλουμε αυτό που είμαστε, να είμαστε αποδεκτοί χωρίς αμφισβήτηση.

Ειλικρινά, είναι ανόητο το γεγονός ότι απασχολεί κάτι τέτοιο τους ανθρώπους τόσο πολύ. Λένε ότι «δεν του αξίζω» ή ο έρωτάς μας δεν είναι αληθινός. Είμαστε ακριβώς αυτό που θέλει ο ένας από τον άλλον και μαντέψτε: αυτό ισχυεί και για τα σώματά μας.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ή ένα φετίχ. Είναι κάτι τελείως φυσικό. Οταν επιμένεις να «κραυγάζεις» τις ανασφάλειές σου και να φαντατίζεσαι, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα παίξω το παιχνίδι που παίζεις. Δεν θα παίξω με τους κανόνες σου. Το 2018 είναι η χρονιά του έρωτα που δεν καθορίζεται από το βάρος, την ηλικία, τις ικανότητες, από το φύλο, από τη σεξουαλικότητα. Από την φυλή, από την εθνικότητα ή την θρησκεία. Πιστέψτε με θα απολαύσετε καλύτερα τη ζωή έτσι»