Instagram/amenaofficial
Instagram/amenaofficial
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αποσύρεται το μοντέλο με την χιτζάμπ από την καμπάνια της L'Oreal -Τι συνέβη


Η κίνηση της L’Oreal Paris να προσλάβει την Amena Khan, τη Βρετανή μπλόγκερ ομορφιάς (beauty blogger) που φοράει χιτζάμπ, για τη διαφημιστική καμπάνια ενός νέου προϊόντος μαλλιών ήταν πρωτοποριακή.

Ομως, η γνωστή εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει το μοντέλο από την καμπάνια της μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media. 

Η μπλόγκερ, μοντέλο και συνιδρύτρια της Ardere Cosmetics, είχε χαρακτηρίσει τη νέα συνεργασία ως «μια φρέσκια αλλαγή» καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα με χιτζάμπ που θα εκπροσωπούσε προϊόν της εταιρείας.

«Αρχισα να φορά μαντήλα όταν ήμουν περίπου 20 χρονών, αλλά ακόμη και πριν από αυτό δεν μπορούσα να δω κάποιος με τον οποίο θα μπορούσα να συνδεθώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Νομίζω ότι μια τέτοια εκστρατεία, θα μου έδινε περισσότερο την αίσθηση ότι ανήκω κάπου» είχε σημειώσει πριν από λίγες μέρες.

Ομως οι εξελίξεις ανάγκασαν την L' Oreal να πάρει πίσω την απόφασή της και να σταματήσει τη συνεργασία. 

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Amena Khan εξηγεί πως αποχωρεί από την καμπάνια «λόγω των σχετικών συζητήσεων που πυροδότησε». Ζήτησε συγγνώμη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων και σημείωσε πως λυπάται για τον πόνο και την αναστάτωση που προκάλεσαν. 

Δείτε εδώ την ανάρτησή της:

Η Amena Khan αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την ανακάλυψη ορισμένων μηνυμάτων που είχε δημοσιεύσει στο Twitter το 2014, τα οποία κάποιοι χαρακτήρισαν ως «αντι-ισραηλινά». 

Εκπρόσωπος της L'Oreal Paris σημείωσε για το γεγονός: «Πρόσφατα μας γνωστοποιήθηκε μια σειρά από tweets που δημοσίευσε το 2014 η Amena Kahn, η οποία πρωταγωνιστούσε σε μια διαφημιστική καμπάνια. Εκτιμούμε πως ζήτησε συγγνώμη για τα μηνυμάτα και όσους προσέβαλε. Δέσμευση της L'Oreal Paris είναι η ανοχή και ο σεβασμός απέναντι σε όλους τους ανθρώπους. Συμφωνούμε με την απόφασή της να αποχωρήσει από την καμπάνια». 



Διαβάστε επίσης: Διαγωνιζόμενη για τα καλλιστεία Miss Universe γράφει ιστορία αφού εμφανίστηκε με καφτάνι αντί για μαγιό