Elle
Elle
WHAT SHE IS FIGHTING FOR

Η εκπληκτική φωτογράφιση της Αντζελίνα Τζολί για γυναικείο περιοδικό και ο νέος της αγώνας


Η Αντζελίνα Τζολί είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται γι’ αυτά που πιστεύει και αυτό θέλει να μεταδώσει και στα παιδιά της. 

Στο Αμερικάνικο Elle Μαρτίου, η βραβευμένη ηθοποιός μιλά με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για την καμπάνια της κατά του βιασμού και της σεξουαλικής βίας στον πόλεμο και για τα δικαιώματα της γυναίκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Η Τζολί είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ και ακτιβίστρια. Έχει επισκεφθεί γυναίκες που έχουν ζήσει τον βιασμό στη Ρουάντα και στη Βοσνία καθώς και πρόσφυγες στο Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ.

«Σκέφτομαι πόσο σκληρά πάλεψαν οι γυναίκες για να μας φτάσουν εδώ που είμαστε σήμερα», αναφέρει. 

Η Τζολί λέει ακόμη ότι η κοινωνία συνεχίζει να φέρεται βίαια απέναντι στις γυναίκες σαν να είναι ασήμαντο το έγκλημα, και υπάρχει ακόμη πολύ πρόοδος που πρέπει να σημειωθεί. 

«Πάνω από 150 χώρες έχουν υπογράψει να καταργηθεί πλέον η ατιμωρησία του βιασμού στις εμπόλεμες ζώνες. Υπάρχουν ομάδες που συγκεντρώνουν στοιχεία και προβαίνουν σε ποινικές διώξεις. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κένυα λαμβάνει νέα εκπαίδευση καθώς αποτελούσε μέρος του προβλήματος. Με το ΝΑΤΟ εργαζόμαστε ώστε να μπουν πιο πολλές γυναίκες στον στρατό. Αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα», αναφέρει η διάσημη ηθοποιός συνομιλώντας με τον Κέρι.

Μίλησαν ακόμη για πολλά θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινωνία, όπως την κλιματική αλλαγή, τη συμφωνία των Παρισίων και τη μετανάστευση. 

Elle
Elle

Η Τζολί φωτογραφήθηκε για το αμερικάνικο περιοδικό με τα παιδιά της καθώς και με τον Τζον Κέρι.