AP
AP
SHAMERS GONNA SHAME

Η Gigi Hadid αποκαλύπτει ότι πάσχει από την ασθένεια Hashimoto -Tα κακόβουλα σχόλια στο Internet


Η Gigi Hadid αποκάλυψε το λόγο που έχει χάσει αρκετά κιλά το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το γνωστό μοντέλο δέχτηκε πολλά επικριτικά σχόλια για τη σιλουέτα της κατά την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Την αποκάλεσαν μάλιστα «too skinny», καθώς φαίνεται ότι έχει αδυνατίσει αρκετά τελευταία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ήρθε η πληρωμένη απάντηση της 23χρονης Gigi

«Γι’ αυτούς που είναι αποφασισμένοι να ασχοληθούν με το γιατί άλλαξε το σώμα μου με τα χρόνια, μπορεί να μην ξέρετε ότι όταν ξεκίνησα (το μόντελινγκ) στα 17 μου, δεν είχα διαγνωστεί ακόμη με την ασθένεια Hashimoto. Γι’ αυτούς που με αποκαλούσαν «πολύ χοντρή για τη βιομηχανία», έβλεπαν λοιμώξεις και κατακράτηση υγρών εξαιτίας αυτού», έγραψε στο twitter.

Είπε ακόμη ότι παίρνει φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή της και προσπαθεί να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 

«Τρώω το ίδιο αλλά το σώμα μου το διαχειρίζεται διαφορετικά, ενώ η υγεία μου είναι καλύτερη», προσθέτει. Νιώθει πιο υγιής πλέον και δεν είχε σκοπό να είναι «τόσο skinny», αλλά νιώθει ωραία και αγαπά το σώμα της όπως και αν είναι.

Το μοντέλο τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που εξηγεί τι συμβαίνει με το σώμα και την υγεία της στους άλλους, πόσο μάλλον στα social media. Η όμορφη Gigi έστειλε, έτσι, ένα μήνυμα και σε άλλα κορίτσια, που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σώμα τους, ότι προέχει η υγεία και όχι η εικόνα.

Η Gigi αποκάλυψε ότι πάσχει από αυτή τη νόσο του θυρεοειδούς το 2016.

Instagram/gigihadid
Instagram/gigihadid

Τα περισσότερα μοντέλα αλλά και άλλοι celebrities πλέον αγωνίζονται κατά του body shaming, κυρίως στις γυναίκες, και υπέρ του body positive. Συνήθως «θύματα» του bullying και των κακόβουλων σχολίων κυρίως από τα social media, ήταν οι γυναίκες με παραπάνω κιλά. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις πιο αδύνατες γυναίκες, όπως στην περίπτωση της Hadid, που μάλιστα οφείλεται σε ασθένεια.

Η ασθένεια Hashimoto είναι 7 φορές πιο συνήθης στις γυναίκες από ότι στους άνδρες και είναι κληρονομική. Συναντάται κυρίως στις μεσήλικες γυναίκες. 

Η Αμερικανίδα δέχτηκε τη στήριξη άλλων διάσημων γυναικών όπως της Chrissy Teigen και της Ruby Rose, καθώς και του συντρόφου της Zayn Malik.

Διαβάστε επίσης: Θυρεοειδής: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν νόσο Χασιμότο