Getty Images
Getty Images
BREAST CANCER

Γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού στην πασαρέλα της NYFW


Ένα ξεχωριστό show έλαβε και φέτος χώρα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Γυναίκες που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού περπάτησαν στην πασαρέλα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως. 

Γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε διάφορα στάδια, φόρεσαν εσώρουχα, ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτές, στο ετήσιο AnaOno Lingerie x #Cancerland show

«Είναι απίστευτο να έχεις αυτά τα πλάσματα στην πασαρέλα της NYFW, όχι με οποιαδήποτε εσώρουχα, αλλά φτιαγμένα ειδικά για τα μοναδικά σώματά τους», είπε η Beth Fairchild, συνιδρύτρια της #Cancerland, μιας μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας media που θέλει να μετατρέψει την κουβέντα για τον καρκίνο του μαστού σε δημόσια συζήτηση.

Getty
Getty

«Τι δυναμικό πράγμα να περπατάς στην πασαρέλα όπως ακριβώς είσαι», προσθέτει.

Getty
Getty

Η AnaOno παρουσίασε τη νέα της σειρά με τα σουτιέν Flat & Fabulous, σχεδιασμένα ειδικά για γυναίκες που αποφάσισαν να επανορθώσουν το στήθος τους μετά από τη μαστεκτομή.

Getty
Getty

«Θέλουμε να δείξουμε ότι ακόμα και αν μια γυναίκα έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού ή έχει σημάδια εκ γενετής, έχει στήθος ή δεν έχει, έχει ουλές ή τατουάζ, δεν έχει σημασία. Είναι ακόμη δυνατή και σέξυ!», δηλώνει η Dana Donofree, σχεδιάστρια της AnaOno και πρώην παθούσα.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια της εκδήλωσης πήγαν στο #Cancerland, που δωρίζει τα μισά από αυτά στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.