NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Ο Γιώργος Κιμούλης με την κόρη του, Μαριάννα, στην πρεμιέρα του


«Ψηλά από τη γέφυρα»: επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το έργο του Άρθουρ Μίλλερ ανέβηκε για πρώτη φορά ως μονόπρακτο στο θέατρο Coronet του Μπροντγουέι τον Σεπτέμβριο του 1955.

Μας μεταφέρει στο Μπρούκλιν, την δεκαετία του ‘50. Ο Έντι Καρμπόνε, Ιταλός μετανάστης, εργάζεται στο λιμάνι για να καταφέρει να συντηρήσει τη σύζυγό του Mπέατρις και την ανιψιά του, Κάθριν. Συγγενείς της Μπέατρις μπαίνουν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Φιλοξενούνται στο σπίτι της οικογένειας και οι ισορροπίες ανατρέπονται.

Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει η Νικαίτη Κοντούρη. Γιώργος Κιμούλης και Νικαίτη Κοντούρη συνυπογράφουν την μετάφραση του έργου.  Ο ηθοποιός έχει αποσπάσει ήδη θερμές κριτικές για την παρουσία του επί σκηνής. Από την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης δεν θα μπορούσε να λείπει η κόρη του, Μαριάννα. Οι κοινές δημόσιες εμφανίσεις τους είναι σπάνιες. Η Μαριάννα Κιμούλη έδωσε το «παρών» στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, ποζάροντας στο πλευρό του πατέρα της μετά το τέλος της.

Η Μαριάννα Κιμούλη είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην υποκριτική τέχνη. Συνεχίζει τις σπουδές της στο θέατρο και διαπρέπει στο εξωτερικό. Χαμηλών τόνων και απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο της. Έχει χαράξει το δικό της δρόμο: ζει στο Λονδίνο, μελετά ακόρεστα και ήδη το βιογραφικό της μετρά σημαντικές συνεργασίες.
 

Από την πρεμιέρα της παράστασης «Ψηλά από τη γέφυρα»/ ΝDP Photo Agency
Από την πρεμιέρα της παράστασης «Ψηλά από τη γέφυρα»/ ΝDP Photo Agency

«Η κόρη μου έχει τη δική της ζωή. Είναι αυτόνομο πλάσμα. Μαζί σχεδόν μεγαλώσαμε. Ο όρος «συγκατοικώ» με την κόρη μου σημαίνει ότι είναι αυτόνομο πλάσμα αλλά παλεύεις να μη φέρει αυτή η σχέση ίχνος κτητικότητας. Δεν είμαι περήφανος για εκείνη, αλλά χαίρομαι. Γιατί και πάλι, η περηφάνια φέρει μια κτητικότητα του γονιού προς το παιδί, σαν να λέει «το παιδί μου πετυχαίνει και αυτό είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου» έχει δηλώσει ο ηθοποιός για την κόρη του.

Από παλαιότερη δημόσια εμφάνισή της/ ΝDP Photo Agency
Από παλαιότερη δημόσια εμφάνισή της/ ΝDP Photo Agency