GETTY
GETTY
AGNES VARDA

Agnès Varda -Το ελληνικής καταγωγής fashion icon


Η Ανιές Βαρντά είναι σκηνοθέτρια, σεναριογράφος, ηθοποιός, παραγωγός και φωτογράφος.

Γεννημένη στο Βέλγιο, από Γαλλίδα μητέρα και πατέρα, Έλληνα πρόσφυγα της Μικράς Ασίας.

Η μικροκαμωμένη κυρία με πολλές και σημαντικές ταινίες στην καριέρα της, έχει τιμηθεί για την τεράστια προσφορά της στον παγκόσμιο κινηματογράφο με σειρά βραβείων, ανάμεσα στα οποία και ένα τιμητικό Όσκαρ.

Η Ανιές Βαρντά ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές παρουσίες στην φετινή απονομή των βραβείων της Ακαδημίας Όσκαρ και μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων με το μοντέρνο λουκ της αλλά και το γέλιο και την καλή της διάθεση.

Η 89χρονη θεωρείται είδωλο του στιλ και όχι άδικα αφού κάθε της εμφάνιση είναι νεανική και απόλυτα ενημερωμένη για τις τάσεις. Πράγμα που απέδειξε και την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Dolby Theater όπου εμφανίστηκε φορώντας μεταξωτό pajama suit από τον οίκο Gucci.

Είναι μια γυναίκα που δίνει σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε πως το στιλ δεν έχει πραγματικά καμία ηλικία. Θα μπορούσε να είναι η νέα πρέσβειρα του κορυφαίου Ιταλικού Οίκου και ίσως ο Alessandro Michele να το σκέφτεται ήδη.

GETTY
GETTY

Η Γαλλίδα με την ισχυρή φεμινιστική και ακτιβιστική δράση ξεχώρισε στα βραβεία με το iconic λουκ της και τα δίχρωμα bowl μαλλιά της.

H αισιοδοξία και το πάθος της για την ζωή είναι στοιχεία της προσωπικότητας της που αποτυπώνονται στο στιλ της. Αγαπάει τα έντονα χρώματα και τα prints. Tα αξεσουάρ της είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να ολοκληρώνουν ιδανικά κάθε της εμφάνιση.

Η Βαρντά, που εργάζεται στο χώρο του κινηματογράφου από τη δεκαετία του 1950, ασχολείται σήμερα με την προώθηση προώθηση του Faces Places, ενός ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί η ίδια και ο Γάλλος φωτογράφος JR.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο L'Œil d'or στο φεστιβάλ των Καννών και ήταν υποψήφια την Κυριακή, καθιστώντας την Βαρντά την μεγαλύτερη σε ηλικία υποψήφια για Όσκαρ εκτός από το τιμητικό.

Getty
Getty

Ο κόσμος την γνωρίζει πέρα από την δουλειά της και για τις διευθυντικές της ικανότητές της, ενώ το στιλ της απασχολεί πολύ τα media.

Εκτός όμως από τις ενδυματολογικές της επιλογές που φωνάζουν «τολμήστε», είναι μια γυναίκα που μπορεί και έχει μεγάλη επιρροή και εμπνέει με την στάση ζωής και την προσωπικότητα της πολλές γυναίκες εκεί έξω.

Είναι η προσωποποίηση της ζωντάνιας και αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένα ασήμαντος αριθμός

 

Getty
Getty