ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΡ

Οι σταρς που πριν γνωρίσουν την επιτυχία είχαν γνωρίσει την παταγώδη αποτυχία


Η επιτυχία δεν είναι δρόμος στρωμένος από ροδοπέταλα. Πολλοί από τους πλέον αναγνωρισμένους και καταξιωμένους στον τομέα τους, δεν είχαν τόσο εύκολο ξεκίνησαν στην καριέρα τους. Αντιθέτως αυτή ήταν γεμάτη εμπόδια.

Ο Τόμας Έντισον έχει πει ότι πολλοί από τους αποτυχημένους είναι άνθρωποι που δεν κατάλαβαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία, λίγο προτού τα παρατήσουν. Εμείς θα μιλήσουμε για ανθρώπους που δεν τα παράτησαν παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αρχή. Ο χρόνος τους δικαίωσε.

 

  • Μάικλ Τζόρνταν

Στο λύκειο είχε αποβληθεί από την ομάδα μπάσκετ λόγω έλλειψης δεξιοτήτων. Ο ίδιος έχει δηλώσει “Έχω χάσει περισσότερα από 9.000 καλάθια στη ζωή μου και περισσότερους από 300 αγώνες. Στις 26 φορές που μου εμπιστεύτηκαν το τελικό καλάθι, αστόχησα. Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου αλλά δεν έχασα το κουράγιο μου. Γι’αυτό πέτυχα”.

  • Oprah Winfrey

Η Όπρα Γουίνφρει έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό από την εκπομπή τοκ σόυυ με τίτλο “Τhe Οprah Winfrey Show” που σημείωνε για πολλά χρόνια υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Ανακυρήχθηκε η πλουσιότερη Αφροαμερικανίδα του 20ου αιώνα. Η καριέρα της ξεκίνησε με δυσκολίες καθώς ο διευθυντής της, όσο ήταν ακόμα συμπαρουσιάστρια στην τηλεόραση της Βαλτιμόρης στα 22 της χρόνια, της είπε ότι θα φύγει από την θέση της λόγω του ότι εκείνη δενόταν συναισθηματικά με τους καλεσμένους της. Ο λόγος απόλυσής της έμελλε να γίνει η αιτία της μετέπειτα επιτυχίας της!

 

  • Άννα Γουίντουρ

Η διευθύντρια σύνταξης της αμερικανικής Vogue κατέχει την 28η θέση στη λίστα των 100 πιο ισχυρών γυναικών. Παρ’όλα αυτά ξεκίνησε την καριέρα της με όχι τόσο καλούς οιωνούς. Απολύθηκε εννέα μήνες μετά την πρόσληψή της από το Harper’s Bazaar επειδή... “δεν καταλάβαινε την αμερικανική αγορά”. Έπειτα, άρχισε να εργάζεται για το περιοδικό Viva, το οποίο έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το μέλλον της όμως ήταν προδιαγεγραμμένο. Θα κατακτούσε τον χώρο της μόδας.

 

  • Έβαν Σπίγκελ

Ο Έβαν Σπίγκελ είναι σήμερα ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, συνιδρυτής της εφαρμογής Snapchat. Πριν από λίγα χρόνια, όταν ακόμα σπόυδαζε, έζησε έναν χωρισμό που του άλλαξε την ζωή, ενώ βρέθηκε να έχει ως μόνο υποστηρικτή την μητέρα του, μιας και η αδελφότητα στην οποία ήταν μέλος καταργήθηκε ξαφνικά.

 

 

  • Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε απορριφθεί από την Σχολή Κινηματογράφου της Νότιας Καλιφόρνια δύο φορές. Εκείνος όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά διέγραψε μια πορεία αξιοσημείωτη στον χώρο του κινηματογράφου σκηνοθετώντας μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς ο ίδιος είχε στηρίξει την Σχολή που τον απέρριψε με δωρεές.