Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πέτρος Μπούτος από τις αρχές του MEGA | 0 bovary.gr
Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πέτρος Μπούτος από τις αρχές του MEGA | 0 bovary.gr
ΕΝΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΡΕ

Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πέτρος Μπούτος από τις αρχές του MEGA


20 Νοεμβρίου 1989. Φώτα! Κάμερα! Πάμε!

Το Mega βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα και ξεκινά το ταξίδι του στην ιδιωτική τηλεόραση. Το πρώτο σήμα του σταθμού με φωτεινά χρώματα, είχε φόντο έναν ουρανό. Η επιλογή μοιάζει συμβολική: ήθελε να χαράξει έναν νέο ορίζοντα στα media. Και τα κατάφερε.

Το Mega είναι οι άνθρωποί του: αυτοί που μπροστά και πίσω από τις κάμερες δημιούργησαν το κανάλι που οραματίστηκαν.

Το 2018, το Mega ζει την πιο δύσκολη στιγμή του. Η τελευταία εξέλιξη είναι η αναστολή της απόφασης του ΕΣΡ για παύση της λειτουργίας του με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.

Eνας από τους πρωτεργάτες του Mega, ο άνθρωπος που διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής προγράμματος του καναλιού, ο Πέτρος Μπούτος δημοσίευσε μια συλλεκτική φωτογραφία από το αρχείο του που κουβαλά τηλεοπτική ιστορία. Μας γυρνά σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω, όταν το Mega έκανε τα πρώτα του σταθερά βήματα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Πολλα έχουν αλλάξει από τότε. Ομως, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που εργάστηκαν για το κανάλι παραμένει η ίδια. Αυτό έδειξε και η ανάρτηση του Πέτρου Μπούτου στον λογαριασμό του στο Facebook. Στην φωτογραφία αναγνωρίσαμε τον ίδιο μαζί με τις: Έλενα Κατραβά (σσ η επί σειρά ετών διευθύντρια του ψυχαγωγικού προγράμματος του καναλιού), Τζένη Σταυροπούλου-Ελματζιόγλου και Νατάσα Παπασταθοπούλου.

Η συλλεκτική φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πέτρος Μπούτος συγκέντρωσε εκατοντάδες likes και άνθρωποι που συνεργάστηκαν με το κανάλι για χρόνια, άφησαν κάτω από τη φωτογραφία το δικό τους σχόλιο και τη δική τους ανάμνηση.

Το Mega είναι ακόμα εδώ. 

Petros Boutos/Facebook
Petros Boutos/Facebook

Δείτε απόσπασπα από το πρώτο δελτίο ειδήσεων του Mega και στιγμές από την πρώτη του ημέρα στον τηλεοπτικό αέρα.